Τους δύο φορείς που θα αντικαταστήσουν τον ΟΑΣΘ παρουσίασε ο Χ. Σπίρτζης

21:26 14/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το σχέδιό για το νέο φορέα συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΟΑΣΘ, παρουσίασε στο δημαρχείο Ευόσμου ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο υπουργός ανακοίνωσε στους 14 δημάρχους του νομού αλλά και την εκπρόσωπο της Περιφέρειας, Βούλα Πατουλίδου ότι το 51% του νέου φορέα συγκοινωνιών

θα ανήκει στο δημόσιο, ενώ το υπόλοιπο σε δημόσιους φορείς. Θετικές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις απο τους δημάρχους ωστόσο εξέφρασαν και επιφυλάξεις σχετικά με την χρηματοδότηση και την βιωσιμότητα του νέου φορέα.

Μετά από 60 χρόνια από την ίδρυση του ΟΑΣΘ, φαίνεται πως αλλάζουν τα δεδομένα των μετακινήσεων στην Θεσσαλονίκη. Το σχέδιο για τις αστικές συγκοινωνίες του υπουργείου Μεταφορών περιλαμβάνει την δημιουργία νέου φορέα χωρίς την συμμετοχή ιδιωτών. Συγκεκριμένα το 51% θα ανήκει στο δημόσιο και το υπόλοιπο 49% στους δήμους και στην περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, στον νέο φορέα θα περιλαμβάνεται και η λειτουργία του μετρό που θα παραδοθεί το 2019. Ωστόσο ο στόλος των λεωφορείων αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Θεσσαλονίκη νωρίτερα αφού σύμφωνα με Ευρωπαϊκή Οδηγία, το μονοπώλιο στις αστικές συγκοινωνίες τελειώνει στο τέλος του 2017.

Οι δήμαρχοι εμφανίστηκαν θετικοί στην δημιουργία του νέου φορέα. Ζήτησαν όμως από τον υπουργό να μην χάσει κανένας εργαζόμενος του ΟΑΣΘ την δουλειά του αλλά και να μην αυξηθεί η τιμή του εισιτήριου.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα