Το Σωματείο Εργαζομένων στους δήμους Ικαρίας και Φούρνων καλούν τα μέλη του στην πανεργατική απεργία της 30ης Μαΐου

13:36 29/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Το σωματείο εργαζομένων στους δήμους Ικαρίας και Φούρνων συμμετέχει και καλεί «κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα, να πάρει ενεργά μέρος στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 30 του Μάη και στην συγκέντρωση που θα γίνει στις 12 μ.μ. στην πλατεία Αγίου Κηρύκου» τονίζοντας: «Οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουμε μπροστά μας σειρά αντεργατικών νόμων:
• Με το νέο κύκλο αναδιαρθρώσεων που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νομοσχέδιο «Κλεισθένης» μετατρέπει σε ανταποδοτική

την υπηρεσία του πρασίνου, φορτώνοντας νέα βάρη στις πλάτες των δημοτών που θα κληθούν να πληρώσουν τη λειτουργία της, ανοίγοντας διάπλατα το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της. Ενισχύει με νέο θεσμικό πλαίσιο την επιχειρηματική δραστηριότητα στους Δήμους σε κρίσιμους τομείς όπως η διαχείριση απορριμμάτων και η παραχώρηση δημοτικής ακίνητης περιουσίας σε επιχειρηματικούς ομίλους. Απορρίπτουμε και την παλιά και την νέα μορφή των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων στην τοπική διοίκηση!
• Με την ηλεκτρονική αξιολόγηση η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει την αντιδραστική κρατική αξιολόγηση που ο αγώνας των εργαζομένων απέτρεψε! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας! Κανένας εργαζόμενος δεν συμπληρώνει την αξιολόγηση!
• Η κυβέρνηση κλείνει παιδικούς σταθμούς και υπονομεύει το αίτημα για δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή. Δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση συμβασιούχου!
• Η κυβέρνηση αφού κορόιδεψε τους συμβασιούχους, προχώρησε σε χιλιάδες απολύσεις! Συνεχίζουμε τον αγώνα για την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου Χρόνου!
• Η υποχρηματοδότηση για υποδομές και μηχανήματα, η έλλειψη προσωπικού, τα ανεπαρκή μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων, οι ελαστικές μορφές εργασίας έχουν οδηγήσει σε δεκάδες νεκρούς εργάτες και εκατοντάδες σακατεμένους στην καθαριότητα. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση επιχειρεί την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών! Διεκδικούμε άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων!»

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα