ΕΡΤ Ζακύνθου: Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις

12:41 29/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τοπικές και περιφερειακές ειδήσεις 29-5-2018

-Δολοφονημένος, έχοντας βληθεί αρκετές φορές, με κυνηγετικό όπλο, σε διάφορα σημεία του σώματός του (πρόσωπο, θωρακική χώρα και χέρια), βρέθηκε από διερχόμενο οδηγό, (ταξιτζή), αργά προχθές το βράδυ, στην άκρη του δρόμου επί της επαρχιακής οδού προς την ορεινή περιοχή των Βολιμών, (κοντά σε δημοτικό σχολείο), 70χρονος ημεδαπός, μέσα στο αυτοκίνητό του (τύπου «κλούβας»), κάτοικος εν ζωή, Άνω

Βολιμών, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΓΕΠΑΔ Ιονίων Νήσων και την τοπική Αστυνομική Δ/νση. Μάλιστα, βάσει δημοσιογραφικών πληροφοριών, ο 70χρονος συνταξιούχος ταχυδρομικός, που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία, πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση, ενώ για το άγριο αυτό φονικό, γίνονται προσαγωγές, χωρίς, να έχει ανακοινωθεί κάποια σύλληψη από την αστυνομία, με την έρευνα για τον εντοπισμό του άγνωστου δράστη ή δραστών, τα κίνητρά τους και τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες, προχώρησαν σε αυτή την αποτρόπαια πράξη, να συνεχίζεται από το τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου, με την συνδρομή της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών.

-Το μεσημέρι του Σαββάτου (26.05.2018), στην περιοχή Σαρακινάδο Ζακύνθου, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 87χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαινε η 77χρονη σύζυγός του, εκτράπηκε της πορείας του. Αποτέλεσμα της εκτροπής ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός της 77χρονης ημεδαπής που επέβαινε στο όχημα καθώς και ο ελαφρύς τραυματισμός του 87χρονου οδηγού. Προανάκριση για τον ακριβή προσδιορισμό των συνθηκών του τροχαίου δυστυχήματος διενεργείται από το Τμήμα Τροχαίας Ζακύνθου.

-Συνελήφθη στις 27-05-2018 τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας, 57χρονος ημεδαπός, για κατοχή ακατέργαστης κάνναβης. Ειδικότερα, o 57χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 101 γραμμαρίων. Ο 57χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

-Έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας στα Ιόνια Νησιά. Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά και Λευκάδα και είχαν ως αποτέλεσμα να συλληφθούν (62) άτομα για διάφορα αδικήματα. Βεβαιώθηκαν επιπλέον (224) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και (39) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

-Συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, το πρωί του Σαββάτου, στην Αντιπεριφέρεια Ζακύνθου, παραχώρησαν από κοινού, η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, καθ. Μαρία Καραµεσίνη και ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρη Νιοτόπουλος, όπου μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στην τύχη του κτιρίου του παλιού εργατικού κέντρου στην πλατεία Δημοκρατίας, δεδομένου ότι πρόκειται να παραχωρηθεί από τον ΟΑΕΔ, λόγω κατάργησης της Εργατικής Εστίας, στην Περιφέρεια, μετά από σχετικό αίτημα για την αξιοποίηση του, το οποίο, επίσης, διεκδικεί και ο Δήμος του νησιού. Επίσης, η κ.Καραμεσίνη, με αφορμή την κλήρωση στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου την περασμένη Παρασκευή 4 διαμερισμάτων του πρώην ΟΕΚ στην περιοχή του Βανάτου, παρουσία της Περιφερειακής δ/ντριας Πελοποννήσου-Νοτιοδυτικής Ελλάδας του Οργανισμού Ειρήνης Μαρίνου, ανέφερε πως ο ΟΑΕΔ ως καθολικός διάδοχος του ΟΕΚ, που καταργήθηκε, συνεχίζει τα προγράμματα στεγαστικής πολιτικής, επισημαίνοντας πως προωθούνται μια σειρά από ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους οφειλέτες, όπως και τα προγράμματα απασχόλησης, αναφερόμενη και στην κάλυψη κενών θέσεων σε νευραλγικούς τομείς στο νησί, το οποίο, όπως πρόσθεσε είναι μια από τις περιοχές με το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας, πανελλαδικά.

-Πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαΐου η πρώτη επίσημη συνεδρίαση της νέας ΝΟ.Δ.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, μετά την ολοκλήρωση των εσωκομματικών διαδικασιών της ΝΔ. Το νέο συμβούλιο της ΝΟ.Δ.Ε., συγκροτήθηκε ως εξής:
Πρόεδρος: Γιάννα Κουλουμπή
Αντιπρόεδρος: Δημήτρης Φιοραβάντες
Αντιπρόεδρος: Γεράσιμος Κεκάτος
Γραμματέας: Γεράσιμος Μιχελής
Ταμίας: Γεράσιμος Κεκάτος
Υπεύθυνος Εκλογικής Ετοιμότητας: Σμαράγδα Σαρδελή
Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας: Σμαράγδα Σαρδελή
Υπεύθυνος Εργαζομένων Ιδιωτικού & Δημόσιου Τομέα: Σπυρίδων Λουκάκης
Υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Γεώργιος Τραυλός
Υπεύθυνος Παραγωγικών & Επιστημονικών Φορέων: Αντώνιος Γεωργόπουλος
Υπεύθυνη Γυναικείων Θεμάτων: Βασιλική Αλυσανδράτου

-Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ζακύνθου και το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική -πανεργατική απεργία την Τετάρτη 30 Μαΐου και στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιεί το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, στα γραφεία του (Ευγενίδου 5), στις 10.30πμ.

-Η ΕΓ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς – Ιθάκης και η ΕΛΜΕ-ΚΙ καλούν τα σωματεία, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του δημοσίου να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη γενική απεργία την Τετάρτη 30 Μαΐου και στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιεί το τοπικό Εργατικό Κέντρο στο Αργοστόλι στις 10 πμ.

-Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου με ομόφωνη απόφαση του θα καταθέσει συμβολικά ένα ποσό για τον συμπατριώτη μας Διονύση Προκόπη που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ελπίζοντας να μαζευτούν τα χρήματα που απαιτούνται προκειμένου να τύχει της κατάλληλης θεραπείας και παράλληλα θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα τεράστια ζητήματα στο χώρο της υγείας και τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά και απαιτώντας για το κάθε φορά άμεσο ζήτημα που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή να προχωρούν ενέργειες προς άμεση επίλυση. Το ΕΚΖ καλεί επίσης, τα σωματεία μέλη του, το λαό του νησιού να συνεισφέρουν από το υστέρημά τους όποιο ποσό μπορούν στο παρακάτω λογαριασμό: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 748 / 601792-46
ΙΒΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: GR 5301 10748 00000 74860179246-Δικαιούχος: ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/ ΠΡΟΚΟΠΗ ΑΓΑΘΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

-Στο πλαίσιο του 12ο Πανελληνίου Συμποσίου Ωκεανογραφίας και Αλιείας, που θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου με θέμα «Γαλάζια Ανάπτυξη για τη μακρο-Περιφέρεια Αδριατικής-Ιονίου και την Ανατολική Μεσόγειο», θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου, σήμερα Τρίτη 29 Μαΐου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις Αλυκές Ποταμού στην Κέρκυρα και ώρα 12.00 μ.μ. Στη συνέντευξη θα παρευρίσκονται ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου, Χρήστος Αρβανιτίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κέρκυρας, Νικολέττα Πανδή καθώς και Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες της ΠΙΝ και άλλα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου.

-Στην επανέκδοση της μηνιαίας ηλεκτρονικής εφημερίδας «Ιόνια Νέα» προχώρησε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με στόχο την άμεση ενημέρωση των πολιτών για όλα τα νέα, τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στις κατά τόπους Περιφερειακές Ενότητες. Βασική επιδίωξη είναι η δημιουργία ενός ακόμη «καναλιού» επικοινωνίας, όπου οι αναγνώστες θα μπορούν μέσα από τη μηνιαία ανασκόπηση να λαμβάνουν γνώση για το έργο της ΠΙΝ. Την επιμέλεια της ηλεκτρονικής εφημερίδας έχει αναλάβει το Γραφείο Τύπου της ΠΙΝ, ενώ την τεχνική υποστήριξη το Τμήμα Πληροφορικής και Εξυπηρέτησης του Πολίτη ΠΕ Κεφαλληνίας. Την ηλεκτρονική εφημερίδα «Ιόνια Νέα» μπορείτε να την «ξεφυλλίσετε» μέσω της ιστοσελίδας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pin.gov.gr, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να την «κατεβάσετε» στον υπολογιστή σας και να τη διατηρήσετε στο αρχείο σας, ακόμη και να την εκτυπώσετε.

-Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων έγινε κατανομή Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης (Δ.Β.Ε.) έτους 2017 από το Εθνικό Απόθεμα στους ντόπιους δικαιούχους Παραγωγούς. Το Εθνικό Απόθεμα είναι ένα κονδύλι που δημιουργείται από την παρακράτηση μέρους των συνολικών Αγροτικών Επιδοτήσεων που λαμβάνει η χώρα και αναδιανέμεται μόνο σε ενεργούς Παραγωγούς, με προτεραιότητα στους γεωργούς νεαρής ηλικίας και σε όσους αρχίζουν τη γεωργική δραστηριότητα. Υπενθυμίζεται ότι για την ενημέρωσή τους σχετικά με την ατομική πράξη προσδιορισμού του Εθνικού Αποθέματος έτους 2017, οι ενδιαφερόμενοι αγρότες και κτηνοτρόφοι μπορούν να προσέρχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Υποστήριξης Αγρότη και στο Τμήμα Επιδοτήσεων που λειτουργεί καθημερινά (8:00-16:00) στα ιδιόκτητα γραφεία του Ε.Α.Σ. στη παραλιακή λεωφόρο Αντώνη Τρίτση στο Αργοστόλι. Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα προσωποποιημένης πληροφόρησης των δικαιούχων μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Καρτέλα του Αγρότη».

-Συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο 2 και 3 Ιουνίου στις 10:30πμ στους Παξούς, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Σχολικού Κέντρου Παξών, με 4 επερωτήσεις και συνολικά 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη το ΠΣΙΝ.

-Συνεδριάζει την Τρίτη 29 Μαΐου και ώρα 10:00 π.μ στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» (αίθουσα Αντίοχου Ευαγγελάτου), με 8 θέματα στην ημερήσια διάταξη το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς.

-Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (πρώην Δ.Ε.Β.Ε.) διοργανώνει Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα «Στρατηγική Αντιμετώπισης Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2» στη Λευκάδα, στο Ξενοδοχείο Ionian Blue στις 1-2 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα της Επιστημονικής Εκδήλωσης, στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (πρώην Δ.Ε.Β.Ε.).

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, εθνικη τραπεζα, τραπεζα ελλαδοσ, ημεδαπός, συλληψεις, κερκυρα, μμε, οαεδ, οεκ, ελλαδα, μαΐου, νεα δημοκρατια, ικα, συμμετοχή, απεργια, ΑΔΕΔΥ, εθνικη, τραπεζα, ιουνίου, νέα, ηλεκτρονική, gov, θεατρο, εταιρεία, blue, ert, τελη κυκλοφοριας, τραπεζες, εφημεριδα δημοκρατια, απεργια οσε, απεργια υπα, απεργιες σημερα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, απεργια μμε, θεματα πανελληνιων, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, απεργια ταξι, τραπεζα της ανατολης, οφειλετες δημοσιου, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, απεργια αδεδυ, αλλαγη ωρας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, αστυνομικο τμημα, γραφειο υπολογιστη, ημεδαπός, κληρωση, τραπεζα ελλαδοσ, ηλεκτρονική, αστυνομια, αυτοκινητο, γνωση, εθνικη, ημερησια, θεμα, ιονια, κεφαλονια, λευκαδα, μακρο, μμε, νησι, νησια, πλαισιο, προγραμμα, τα νεα, τυχη, ωρα, αγριο, αλυκες, αρβανιτιδης, αφορμη, βραδυ, γινονται, γραφεια, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημος, εγινε, αιθουσα, υπαρχει, ελμε, ενημερωση, ερευνα, εταιρεία, εφημεριδα, ζακυνθο, ζωη, ιονια νησια, μαΐου, μπορειτε, μαρια, ξενοδοχειο, οχημα, παξους, προβληματα, προγραμματα, πρωι, ρυθμισεις, συγκεκριμενα, σειρα, συγκεντρωση, συλληψη, συμμετοχή, σωματειο, τμημα, τριτη, φορα, χρηστος, ωρες, blue, δημητρης, εθνικο, gov.gr, gov, χωρα, ιουνίου, πληροφοριες, τραπεζα, θεματα, υγειας
Τυχαία Θέματα