Το ντοκιμαντέρ «Ένα ταξίδι, μία κουζίνα» γεμάτο γεύσεις και αρώματα στην ΕΡΤ3

01:33 9/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την κουζίνα της Ινδίας θα γνωρίσουμε στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Ένα ταξίδι, μία κουζίνα» (Very food trip), που μεταδίδεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση από την ΕΡΤ3, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020, στις 13:30.

Είναι το στοίχημα της Μαρίν και του Λουί (27 ετών), οι οποίοι διασχίζουν τον κόσμο με την κάμερα ανά χείρας, αναζητώντας γαστριμαργικές συναντήσεις ή απλές γνωριμίες.

Ανακαλύπτουν ντόπια πιάτα μέσα από τις περιπλανήσεις

τους, στα μέσα μεταφοράς, στις
αγορές ή χτυπώντας απευθείας πόρτες. Μαθήματα μαγειρικής, εκπληκτικές γευσιγνωσίες, και φυσικά συγκινητικές συναντήσεις, που κόβουν την ανάσα: μια εμβάθυνση στις κουζίνες του κόσμου σαν να ήσασταν εκεί!

«Για να γνωρίσετε καλά μια χώρα, πρέπει να την πιείτε, να τη φάτε και να την ακούσετε να
τραγουδά».

Δείτε σήμερα:
Eπεισόδιο 1ο  «Ινδία»

Μπάμιες με καρύδα, κάρι ψαριού και κοτόπουλο ταμούλ.

Το Καπ στα Νότια της Ινδίας, είναι ένας προορισμός λίγο ιδιαίτερος για τον Λουί που ως παιδί έζησε εκεί ως τα 6 του και δεν επέστρεψε ποτέ.  Αυτό το ταξίδι, με αέρα τελετής μύησης, θα τον ξαναβυθίσει στις γεύσεις της παιδικής του ηλικίας, ενώ η Μαρίν θέλει να δοκιμάσει το ινδικό ρητό που υποστηρίζει πως «εδώ, τους καλεσμένους τους υποδέχονται σαν θεούς ».

Από το Μουνάρ έως το Μαντράς, περνώντας από το αρχαίο γαλλικό μπαρ του Ποντισερί, υποδέχονται τους δύο ταξιδευτές μας με μια απλότητα και μια αυθεντική και διακριτική γενναιοδωρία.

Ένα αίνιγμα θα τους ακολουθήσει κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους : το γεγονός ότι δεν μοιράστηκαν κανένα γεύμα με γυναίκες, οι οποίες όμως τους άνοιξαν τις πόρτες των κουζινών τους και των σπιτιών τους…  Αυτό που θα αποκαλυφθεί τελικά είναι το καθοριστικό στοιχείο της ινδικής φιλοξενίας.

Γεύματα:

Στο σπίτι του Γκανές, στο χωριό των εργατών τσαγιού του Μουνάρ

Στο σπίτι του Σουμπάς, του ψαρά του Ποντισερί

Στο σπίτι του Σρι, του παιδικού φίλου του Λουί στο Μαντράς

Σκηνοθεσία: Μαρίν Μαντριλά,  Λουί Μαρτέν

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα