Το ert.gr παρουσιάζει την acta – Θεατρικό Εργαστήριο Κω

06:02 11/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Αρκετά χρόνια δημιουργικής πορείας έχει διανύσει η acta – Θεατρικό Εργαστήριο Κω και σύντομα θα δείξει και πάλι τις θεατρικές δυνατότητες που έχει, αφού συμμετέχει στο Θεατρικό Φεστιβάλ που θα γίνει 3-7 Ιουλίου στην Ικαρία στο στέκι της θεατρικής ομάδας DUENDE.

Το ert.gr στα πλαίσια στήριξης των ερασιτεχνικών προσπαθειών στο χώρο

του πολιτισμού, παρουσιάζει τμηματικά όλες τις θεατρικές ομάδες που θα πάρουν μέρος στις θεατρικές εκδηλώσεις της Ικαρίας.

H acTa παρουσιάζει το βιογραφικό της

Η acta είναι η μετεξέλιξη του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Κω, του οποίου η ιστορία αρχίζει πίσω στο 1994 με εμπνευστή και εμψυχωτή τον εκλιπόντα Βασίλη Παναγιώτου, ο οποίος υπήρξε σκηνοθέτης της ομάδας ως το 2005. To 1998 το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κω γίνεται μέλος της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου. Το 1999 συμμετέχει για πρώτη φορά στην 17η Συνάντηση Ερασιτεχνών που γίνεται στην Πάτμο.

Το Φθινόπωρο του 2006, η ομάδα επανεκκινείται με υπεύθυνη την Διονυσία Κασίου. Οι περισσότερες από τις παραστάσεις ανεβαίνουν με την στήριξη και την χρηματική υποστήριξη του ΔΟΠΑΒΣ Κω.

Η ομάδα ξεκίνησε από μια παρέα παθιασμένων ερασιτεχνών που συνεχίζουν με την ίδια θέρμη να εκφράζονται μέσα από το θέατρο. Συν τω χρόνω, η ομάδα λογίζεται ένα είδος οικογένειας από όλους μας, λόγω των δεσμών φιλίας και αγάπης που μας συνδέουν αλλά και του κοινού μας οράματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα