Το Δεύτερο Πρόγραμμα «εκπέμπει» μέσα από τη Φυλακή Νέων του Αυλώνα

12:17 24/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Δεύτερο Πρόγραμμα, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕΜΕ), υλοποιεί μια πρωτοποριακή ιδέα και «εκπέμπει» μέσα από τη Φυλακή Νέων του Αυλώνα.

Ειδικότερα, η εκπομπή «Έγκλημα στα ερτζιανά», την οποία επιμελείται το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕΜΕ) και μεταδίδεται κάθε Παρασκευή στις 19:00 από το Δεύτερο Πρόγραμμα, παρουσιάζει δύο πρωτοποριακές εκπομπές με θέμα τους έγκλειστους μαθητές του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (ΕΚΚΝΑ).

Στιγμιότυπο από την
παραγωγή των εκπομπών.

Η ηχογράφηση έγινε μέσα στη φυλακή, έπειτα από ειδική άδεια του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και στην εκπομπή μιλούν οι ίδιοι οι έγκλειστοι μαθητές για το Σχολείο τους, για τη μουσική στη φυλακή, για τα όνειρά τους και για πολλά άλλα.

Πρόκειται για μια ιδέα του Δευτέρου Προγράμματος και του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος, που δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την καταλυτική σύμπραξη με το υπουργείο Δικαιοσύνης και το Σχολείο (Γυμνάσιο-Λύκειο) του ΕΚΚΝΑ.

Ο διευθυντής του σχολείου, Π. Δαμιανός, μιλάει στην εκπομπή.

Οι έγκλειστοι συμπαρουσιάζουν τις εκπομπές με τους εγκληματολόγους του ΚΕΜΕ, Διονύση Χιόνη, Φώτη Σπυρόπουλο και Μάρθα Λεμπέση, τον διευθυντή του Σχολείου, Πέτρο Δαμιανό, την υπεύθυνη του Δεύτερου Προγράμματος, Όλγα Παππά, καθώς και τους ανωτέρω Φορείς που συνεργάστηκαν αρμονικά και δημιουργικά σ’ ένα τόσο ιδιαίτερο και πρωτοποριακό εγχείρημα.

Στις εκπομπές ακούγονται τραγούδια που επέλεξαν οι ίδιοι οι συμπαρουσιαστές-μαθητές, ορισμένοι εκ των οποίων έπαιξαν ζωντανά μουσική με την καθοδήγηση του καθηγητή Μουσικής, Σπύρου Μοσχόπουλου.

Ακούγονται, λοιπόν, Βασίλης και Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Τρύπες, Βόρεια Αστέρια, Magic de spell, ελληνικά και ξένα παραδοσιακά τραγούδια, Μανώλης Λιδάκης, Διονύσης Σαββόπουλος, Πάνος Ψάλτης και μια αφήγηση-έκπληξη!

Η πρώτη εκπομπή -με θέμα τη σχέση των μαθητών με την εκπαίδευση μέσα στη φυλακή- μεταδόθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017 στις 19:00.

Η δεύτερη εκπομπή -με θέμα τη σχέση των εγκλείστων με τη μουσική και τα όνειρά τους- μεταδίδεται την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, στις 19:00.

Την εξωτερική ηχογράφηση επιμελήθηκε ο Λευτέρης Ζάρπας και το μοντάζ στο στούντιο ο Θανάσης Βουτέρης.

Επιμέλεια εκπομπής: Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος (ΚΕΜΕ).

Ομάδα παρουσίασης της εκπομπής: Αναστασία Χαλκιά, Διονύσης Χιόνης, Φώτης Σπυρόπουλος, Μάρθα Λεμπέση, Εύη Ανδρουλάκη, Αντωνία Καστρινάκη.

Νέοι κρατούμενοι και ο Φώτης Σπυρόπουλος, επί το έργον.

Info

Δεύτερο Πρόγραμμα 103,7 & 102,9

Παρασκευή 17 & Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, ώρα 19:00-20:00

Εκπομπή: «Έγκλημα στα ερτζιανά»

Το Δεύτερο Πρόγραμμα, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης του Εγκλήματος, «εκπέμπει» μέσα από τη Φυλακή Νέων του Αυλώνα

Live Streaming: webradio.ert.gr/deftero

Facebook: www.facebook.com/defteroprogramma.fm

Keywords
Τυχαία Θέματα