Κομοτηνή:ΕΡΤ Ειδήσεις 24-3-2017

11:20 24/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Yγεία
Δ. Αδαμίδης: «Τέλος το πάρτι στην Υγεία, ας το συνειδητοποιήσουν κάποιοι»
Την δέσμευση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, πως το πάρτι στην υγεία τελείωσε, επανέλαβε ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Αδαμίδης, από τον ραδιοθάλαμο της ΕΡΤ Κομοτηνής.
«Το απόστημα που υπήρχε στην υγεία σπάει και καλά θα κάνουν να το συνειδητοποιήσουν όλοι όσοι θίγονται. Καλώ ωστόσο τους πολίτες

της ευρύτερης περιοχής, καθώς το 60% των ασθενών προέρχεται εκτός νομού Έβρου, να μην φοβούνται να κάνουν καταγγελίες», τόνισε με σαφήνεια ο κ. Αδαμίδης.
Το νέο έργο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης
Σε ότι αφορά το έργο που έχει επιτελεσθεί στην αποκαλούμενη ναυαρχίδα της υγείας στην ΑΜ-Θ -το Νοσοκομείο της Αλεξ/πολης-ο κ. Αδαμίδης στάθηκε στο ενεργειακό και στην εξοικονόμηση 500.000 ευρώ ετησίως από την ενεργοποίηση εφαρμογών σε συνεργασία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).
Στο διασυνοριακό πρόγραμμα κέντρων αποκατάστασης μαζί με τη Βουλγαρία, ύψους 800.00 ευρώ. Στη δωρεά ύψους 1 εκ ευρώ ποσό που θα διατεθεί για την αντικατάσταση όλων των ιατρικών εργαστηρίων. Στην υπογραφή προμήθειας μιας πλήρους Μονάδας Εντατικής Θεραπείας(ΜΕΘ), μέσω ΕΣΠΑ ύψους 800.000 ευρώ. Στην ένερξη της λειτουργίας του γραμμικού επιταχυντή, ύψους 3 εκ ευρώ.
Ανέφερε επίσης στην προμήθεια σύγχρονου Στεφανιογράφου, ύψους 1.200.000 ευρώ, καθώς και την λειτουργία του πιο σύγχρονου Αγγειογράφου σε ολόκληρη τη Χώρα.
Την έναρξη λειτουργίας της Λίστας Χειρουργείου από τις 3 Απριλίου, που διασφαλίζει πως όλοι θα χειρουργούνται ανάλογα με την κατάσταση της υγείας τους και όχι …το πορτοφόλι τους.
Την έναρξη λειτουργίας των ηλεκτρονικών ραντεβού και την ηλεκτρονική παραλαβή των υλικών και των αναλώσιμων. Την ανακαίνιση της Ψυχιατρικής Κλινικής και την επιδίωξη της αυτονομίας του τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών.
Τέλος σε ότι αφορά τις πληρωμές, ο κ. Αδαμίδης δήλωσε πως οι εφημερίες των Γιατρών έχουν πληρωθεί. Υπάρχει καθυστέρηση στα ληξιπρόθεσμα, ωστόσο υπάρχει πια το αποθεματικό για να αποπληρωθούν.
Πρωτογενής Τομέας
Νέα κατηγοριοποίηση στο Ελληνικό ελαιόλαδο πλούσιο σε πολυφαινόλες
Σε Κίνηση προς την ανώτερη ποιότητα του Ελληνικού Ελαιόλαδου, προέβησαν 1800 ελαιοπαραγωγοί, σε μια προσπάθεια καταγραφής στοιχείων για την νέα κατηγοριοποίηση του Ελαιόλαδου, που το ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες Ελληνικές και μη και αφορά την περιεκτικότητά του στις πολυφαινόλες.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα Ελληνικά ελαιόλαδα αυτής της συγκεκριμένης κατηγορίας διαθέτουν 300-400 ppm ανά λίτρο(περιεκτικότητα κατά όγκο) πολυφαινόλες, ενώ η Ισπανία που θεωρείται από τις ανταγωνίστριες χώρες για την παραγωγή ελαιόλαδου, μόνο το 2% των λαδιών της έχουν πολυφαινόλες.
Οι πολυφαινόλες, που είναι ενώσεις του νερού που εξασφαλίζονται μέσα από τη διαδικασία μάλαξης της ελιάς σε χαμηλές θερμοκρασίες, σε αυτή την περιεκτικότητα καθιστούν το ελαιόλαδο φάρμακο υψηλής αξίας για τον ανθρώπινο οργανισμό και αλλάζει όπως είναι φυσικό και η τιμή του και γενικά η πολιτική της κίνησης της αγοράς-μάρκετιγνκ-.
Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Σύμβουλος Αγροτικής Επιχειρηματικότητας, Δημήτρης Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο της στήλης με τα νέα για τους Αγρότες.
Αυτοδιοίκηση
Η ΕΤΑΔ παραχωρεί τα Λουτρά στον δήμο Αβδήρων για 30 χρόνια
Η Ελληνική Εταιρεία του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) παραχωρεί τα Λουτρά στον δήμο Αβδήρων για 30 χρόνια.
Αυτό ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα του δήμου έναντι ενός συμβολικού μισθώματος. Ο κ.Τσιτιρίδης διευκρίνισε ότι με την κατάληξη αυτή ο δήμος θα μπορεί να τα εντάξει σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ακόμα και σε συνεργεία με ιδιώτη επενδύτη που θα αξιοποιήσουν τουριστικά τα Λουτρά.
Όπως επισήμανε ο κ. Τσιτιρίδης τόνισε ότι σε καλό δρόμο είναι και το ζήτημα της έγκρισης του τοπικού ρυμοτομικού για την ανέγερση των δυο Σχολείων του Μουσικού και του Ειδικού στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στην Διομήδεια. Το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Παιδείας όπου κατατέθηκε το αίτημα από τον δήμο Αβδήρων έχει αποστείλει τους όρους δόμησης και αναμένεται η έγκριση από το αρμόδιο φορέα και για το κάμπινγκ Μυρωδάτου, τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία σύνταξης της συμβολαιακής πράξης, που όμως αντιμετωπίζει μια σειρά από γραφειοκρατικά.
Κόμματα
Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του ΚΚΕ ενόψει 20ου συνεδρίου
Πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο της Ξάνθης από την Τ.Ε Ξάνθης του Κ.Κ.Ε , η εκδήλωση με θέμα τις Θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής για το 20ο Συνέδριο του Κόμματος. Στην εκδήλωση μίλησε ο Βασίλης Καταπόδης, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κ.Κ.Ε, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε χαρακτηριστικά:
«Βασική επιδίωξη μας είναι, οι προβληματισμοί και οι βασικοί άξονες των θέσεων του 20ου Συνεδρίου να αποτελέσουν την αφετηρία μιας πλατιάς συζήτησης με τον εργαζόμενο λαό καθώς εξηγούν τη σημερινή βάρβαρη κατάσταση στην οποία τον έχουν εξαναγκάσει οι εφαρμοζόμενες πολιτικές, αλλά παράλληλα και πόσο επίκαιρη και αναγκαία είναι η διέξοδος που προτείνει σήμερα το Κ.Κ.Ε, ο σοσιαλισμός – κομμουνισμός.
Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις πάνω σε ζητήματα των θέσεων του 20ου Συνεδρίου αλλά και της τρέχουσας επικαιρότητας

Επιμελητήρια-Έκθεση
Στην Έκθεση της Ξάνθης με περίπτερο η Αστυνομία
Ξεκίνησε η λειτουργία του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Γενικής Έκθεσης Ξάνθης
Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να επισκέπτονται το Πληροφοριακό Κέντρο (περίπτερο), όπου θα τους διανέμεται έντυπο ενημερωτικό υλικό και θα ενημερώνονται για το έργο και τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας Την οργάνωση και λειτουργία του περιπτέρου, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής τις Έκθεσης, έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης.
Η δράση αυτή εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για την ενημέρωση, την εξυπηρέτηση και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.
Παραδοσιακό έθιμο του μπακαλιάρου
Συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις της Έκθεσης της Ξάνθης. Το Σάββατο 25 Μαρτίου στη μία το μεσημέρι οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να τιμήσουν το παραδοσιακό έθιμο του μπακαλιάρου.

Σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Dasho Kurti, του Βασίλη Προδρόμου, της Έλενας Αρτενιάν, της Έλσας Καριώτη και της Χρύσας Μωραΐτη. Την ορχήστρα συμπληρώνουν οι Δημήτρης Σίντος στο πιάνο και Θάνος Τσελεμπής στα τύμπανα – κρουστά.

ΔΠΘ
Στις 28 Μαρτίου εκτοξεύεται ο δορυφόρος DUTH-Sat του Πολυτεχνείου Ξάνθης
Σε λίγες μέρες- και κατά πάσα πιθανότητα στις 28 Μαρτίου- αναμένεται η εκτόξευση του δορυφόρου GR01-DUTHSat που κατασκευάστηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης!
Στην Πολυτεχνική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, έχει κατασκευαστεί ένας πλήρης δορυφόρος μικρού μεγέθους στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής διαστημικής αποστολής QB50. Ο δορυφόρος έχει περάσει όλες τις λειτουργικές δοκιμές και τις σκληρές δοκιμασίες πτήσης και έχει ήδη φορτωθεί στον πύραυλο που θα τον μεταφέρει στο διάστημα. Υπό την επίβλεψη του Επίκουρου Καθηγητή Θεόδωρου Σαρρή, μία ομάδα από μηχανικούς, μεταδιδακτορικούς ερευνητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές ολοκλήρωσαν πριν από λίγους μήνες το πολύπλοκο έργο του σχεδιασμού και της κατασκευής του δορυφόρου, που πήρε την κωδική ονομασία GR01-DUTHSat.
Νεολαία
Την Παρασκευή ξεκινά το 2ο «Ρολόι των Νέων» στην Ξάνθη
Η δεύτερη διοργάνωση για το «Ρολόι των Νέων» ξεκινά σήμερα με μια εκδήλωση στον Πολυχώρο Τέχνης και σκέψης. Πρόκειται για μια προσομοίωση δημοτικού συμβουλίου για νέους της περιοχής, κυρίως φοιτητές, που στοχεύει στην ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν την κοινωνία υπό ένα διαφορετικό πρίσμα και με δημοκρατικές διαδικασίες. Η τελετή έναρξης γίνεται με ειδική εκδήλωση την Παρασκευή.
Όπως αναφέρουν οι εθελοντές που έχουν τη σχετική πρωτοβουλία, «το φετινό συνέδριο αποτελεί το δεύτερο συνέδριο που διοργανώνουμε και είναι μία προσπάθεια που γίνεται αποκλειστικά από φοιτητές και μαθητές χωρίς κανέναν κομματικό προσανατολισμό.
Πρόκειται για μία προσομοίωση διαδικασιών δημοτικού συμβουλίου που δίνει την ευκαιρία τόσο σε φοιτητές όσο και σε μαθητές της Ξάνθης να καταλάβουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί ένα δημοτικό συμβούλιο και να τους βάλει στη διαδικασία να ασχοληθούν με τα κοινά και τα προβλήματα του δήμου προτείνοντας λύσεις και ιδέες για την επίλυση τους».
Αυτοδιοίκηση
Την Παρασκευή το Παζάρι της Ξάνθης λόγω 25ης Μαρτίου
Όπως έγινε γνωστό από το Δήμο Ξάνθης, λόγω του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου το προσεχές Σάββατο, η λαϊκή αγορά θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Δήμου Ξάνθης.
Εθελοντισμός
Εαρινές αιμοδοσίες αγάπης 2017
Από την Κυριακή 26 Μαρτίου μέχρι και το Σάββατο 8 Απριλίου θα διεξαχθούν οι φετινές «Εαρινές αιμοδοσίες αγάπης» του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης, σε συνεργασία με τις κινητές μονάδες αιμοδοσίας του νοσοκομείου παίδων «Η Αγία Σοφία» και του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.
Η) δράση υλοποιείται σε συνδιοργάνωση με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και Καβάλας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Α.Μ.-Θ., την Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. και τους δήμους Μύκης και Αβδήρων, (στη μνήμη Απόστολου Λέφα.
Aστυνομικό Δελτίο
Σύλληψη διακινητή και μεταναστών
Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 10 μη νόμιμους μετανάστες

Ο δράστης έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε και εξετράπη της πορείας του εκτός οδοστρώματος

Αποτέλεσμα του τροχαίου ήταν να τραυματισθεί ο διακινητής και όλοι οι διακινούμενοι .

Εξιχνιάστηκαν 7 κλοπές από οικίες της Κομοτηνής
Εξιχνιάστηκαν 7 κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από οικίες στην πόλη της Κομοτηνής

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών

Οι κλοπές εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, επτά (7) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από οικίες, που είχαν διαπραχθεί κατά τους μήνες Δεκέμβριο του 2015 και Ιανουάριο του 2016, στην πόλη της Κομοτηνής.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Keywords
κομοτηνη, ΕΡΤ, ειδήσεις, Τελετή Έναρξης, 25η μαρτιου, τσιπρας, καπε, ηλεκτρονική, νέα, εταιρεία, σχολεια, ΚΚΕ, δραση, συμμετοχή, μνήμη, κινηση στους δρομους, αλλαγη ωρας, τελος ακινητων, συλληψεις, Καλή Χρονιά, ξανθη, εφη σαρρη, θεμα εκθεσης 2012, αποτελεσματα πανελληνιων 2012, Τελετή Λήξης, αλλαγη ωρας 2013, κοινωνια, μνήμη, δημοκριτειο, χωρες, ηλεκτρονική, βουλγαρια, δορυφορος, θεμα, ισπανια, μουσικη, πλαισιο, προγραμμα, σημερινη, σοσιαλισμος, τα νεα, υγεια, αγορα, αδαμιδης, ελαιολαδο, αξονες, βραδυ, γινεται, δευτερο, διαστημα, διευθυνση, δυνατοτητα, δημος, διοικητης, εγινε, εθιμο, ευκαιρια, ευρω, υπαρχει, εκθεση, ενημερωση, εξελιξη, εξυπηρετηση, επτα, ερευνες, εταιρεία, ιδεες, υπηρεσιες, υποθεση, η τελετη, καμπινγκ, κινηση, λειτουργια, μηνες, μιχαηλιδης, ομαδα, παζαρι, πιανο, ποιοτητα, υπογραφη, προβληματα, πρισμα, ραντεβου, σαββατο, σειρα, συμμετοχή, τιμη, τμημα, τυμπανα, φυσικο, δημητρης, ελληνικα, ερωτησεις, χωρα, κυριακη, νοσοκομειο, ορχηστρα, θανος, θεσεις, υγειας, υλικο
Τυχαία Θέματα