Kαλαμάτα: Συζήτηση για το «ζωντάνεμα» των χωριών του Ταϋγέτου

11:50 24/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια πρώτη συζήτηση για την κατάρτιση ενός σχεδίου που θα αποσκοπεί στο ζωντάνεμα των χωριών της Αλαγονίας Ταϋγέτου είχαν χθες το μεσημέρι, εκπρόσωποι των τοπικών. πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, μαζί με συνεργάτες του.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων κατέθεσαν προτάσεις για έργα και παρεμβάσεις που απαιτείται να γίνουν, με κυριότερο τη νέα χάραξη της εθνικής οδού Καλαμάτας-Σπάρτης από την Καλαμάτα

μέχρι τους Πέντε Δρόμους. Όπως διαπιστώθηκε πάντως, χρειάζεται οι προτάσεις να ενταχθούν σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και να ιεραρχηθούν οι παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν, για τις οποίες ο Αλέξης Χαρίτσης διευκρίνισε πως υπάρχουν συγκεκριμένα χρηματοδοτικά προγράμματα, μέσω των οποίων ειναι δυνατό να υλοποιηθούν.
Ο αναπληρωτής υπουργός, που γνωρίζει καλά (και λόγω εντοπιότητας) τόσο την κατάσταση της περιοχής όσο και τις δυνατότητές της, υποσχέθηκε ότι η συνεργασία του με τους εκπροσώπους των Συλλόγων θα είναι τακτική και ουσιαστική.
Τη συζήτηση, που προκλήθηκε ύστερα από αίτημα των εκπροσώπων των συλλόγων, συντόνισε ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης που κατάγεται από την Αλαγονία και το Λαδά. Παραβρέθηκαν, εκτός από τους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων, η βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νίκος Πατσαρίνος και άλλοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα