Τίτλοι Περιφέρειας 1-8-2016

15:08 1/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους

Λάρισα

«Όχι» στη λειτουργία διοδίων στην Κοιλάδα των Τεμπών λένε και οι βουλευτές, εκτός από το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας. Αποφασίστηκε να ασκηθούν πιέσεις στον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη για το θέμα.

Βόλος

«Καμπανάκι» για την παιδική φτώχεια στον Βόλο χτυπούν τα στοιχεία έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Δύο στους δέκα γονείς σε αναζήτηση εργασίας στη Μαγνησία.

Χανιά

Σε πλήρη ύφεση βρίσκεται σήμερα η φωτιά στο

Ρέθυμνο, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ωστόσο, βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις. «Όσες φωτιές κι αν βάλουν δεν πρόκειται να αλλάξει η χρήση γης στην περιοχή», δήλωσε στον σταθμό μας ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Ταταράκης. ΕΡΤ Χανίων

Φλώρινα

Για την ακαταλληλότητα του νερού και τις συνεχείς διακοπές στο δίκτυο διαμαρτύρονται με έγγραφο τους προς τους αρμόδιους φορείς οι κάτοικοι της Τοπικής Κοινότητας Λιμνοχωρίου.

Τρίπολη

Μέτρα ουσιαστικής στήριξης και ανακούφισης ζητούν από κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση οι πληγέντες από τις πλημμύρες του Ιουνίου αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αρκαδίας.

Πάτρα

Αναβαθμίζεται η εφαρμοσμένη έρευνα στον αγροτικό τομέα με την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Επιτακτική είναι η αναβάθμιση του Τμήματος Φυτοπροστασίας σε Ινστιτούτο που θα καλύπτει όλη τη νότια Ελλάδα.

Κέρκυρα

Νέα αυτοψία στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης αύριο από κλιμάκιο της Περιφέρειας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη. Κινητοποιήσεις αποφάσισε ο σύλλογος Αλεύχιμον.

Καλαμάτα

Ευθύνες σε όλους για το εκρηκτικό πρόβλημα των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, επιρρίπτει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ, εκτιμώντας ότι η μόνη λύση είναι ο κεντρικός εθνικός σχεδιασμός της διαχείρισης των σκουπιδιών.

Ρόδος

Δρομολόγια δωρεάν μετακίνησης με τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη Κω. Το μέτρο εφαρμόζεται για πρώτη φορά πιλοτικά και θα επαναληφθεί το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Ιωάννινα

Στο φως ήρθε ασύλητος τάφος, που για αιώνες παρέμεινε θαμμένος στο Σκαμνέλι Ζαγορίου. Η αποκάλυψη έγινε από παιδιά του χωριού όταν σήκωσαν μια πλάκα που τον σκέπαζε, αντικρίζοντας ανθρώπινα οστά. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων που ειδοποιήθηκε, ανέσυρε από τον τάφο κοσμήματα, συνεχίζοντας τις ανασκαφικές εργασίες.

Κομοτηνή

Πολυμελές κυβερνητικό κλιμάκιο αναμένεται στη Θράκη στο τέλος του Αυγούστου, για τα αναπτυξιακά ζητήματα της περιοχής. Σε δεύτερο χρόνο, αναμένεται και επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Θράκη.

Κοζάνη

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης το προσύμφωνο μεταξύ Δήμου, ΟΣΕ και ΓΑΙΟΣΕ για την παραχώρηση έκτασης 155 στρεμμάτων του ανενεργού σιδηροδρομικού σταθμού για 99 χρόνια.

Πύργος

Παρουσιάστηκε σήμερα στον Πύργο από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα η μελέτη για το τεράστιας σημασίας τουριστικό έργο της παράκαμψης Αγίου Ιωάννη, που θα συνδέσει το Κατάκολο με την Αρχαία Ολυμπία. Το έργο είναι ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ και θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

Καρδίτσα

Δεν υπάρχει πρόβλημα με την ύδρευση στον Μπελοκομύτη, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή , επισημαίνει ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής, απαντώντας σε παράπονα δημότη, πάντα στο πνεύμα οικονομίας που -όπως επισημαίνει- πρέπει να υπάρχει τους θερινούς μήνες λόγω των πολλών επισκεπτών.

Σέρρες

Από αύριο ξεκινούν οι παραγωγικές γεωτρήσεις στο γεωθερμικό πεδίο του Δήμου Ηράκλειας.

Ζάκυνθος

Η δημιουργία μουσείου για την ανάδειξη των Καμινίων καθώς και της πολιτιστικής κληρονομιάς της ομώνυμης περιοχής, είναι στόχος της δημοτικής αρχής Ζακύνθου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, στην οποία, παράλληλα, υποστηρίζεται ότι μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα θα διεκδικηθεί χρηματοδότηση για την αξιοποίησή της.

Καβάλα

Με 256 συμμετοχές από 19 χώρες, ξεκίνησε το Σάββατο στην Καβάλα το 25ο Open Διεθνές Τουρνουά Σκάκι. Η διοργάνωση ολοκληρώνεται στις 6 Αυγούστου.

Ορεστιάδα

Εγκαινιάζεται απόψε, στις 8, η έκθεση ζωγραφικής με έργα του αγιογράφου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Ιωάννη Μητράκα. Η έκθεση θα λειτουργεί μέχρι τις 15 Αυγούστου στο «Νομαρχείο» στην Αλεξανδρούπολη.

Ηράκλειο

Το πρώτο στην Ελλάδα φεστιβάλ γλυπτικής στην άμμο, ξεκινάει σήμερα στην περιοχή της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο. Μέχρι τις 12 Αυγούστου, καταξιωμένοι γλύπτες, Έλληνες και ξένοι, θα φιλοτεχνήσουν γλυπτά στην άμμο, με θέμα τη θάλασσα.

Keywords
ειδήσεις, ΕΡΤ, ιουνίου, ελλαδα, δημητρα, χυτα, ΚΚΕ, λύση, λεωφορεια, συγκοινωνιες, φως, τσιπρας, κοζανη, ΟΣΕ, ολυμπια, καβαλα, αλεξανδρουπολη, ηρακλειο, κινηση στους δρομους, σταση εργασιας, μετρο, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, κερκυρα, θεμα εκθεσης 2012, φωτια, τελος του κοσμου, αυτοδιοικηση, βουλευτες, χωρες, το θεμα, δωρεαν, θαλασσα, θεμα, θρακη, πυροσβεστικη, ρεθυμνο, υφεση, φτωχεια, φως, χυτα, αναζητηση εργασιας, αποκαλυψη, αρχαια, αρχαια ολυμπια, βρισκεται, δημητρα, γονεις, δευτερο, δικτυο, εγινε, εγγραφο, ευρω, υπαρχει, εκθεση, εκρηκτικο, εργα, ερευνα, εφορεια, υπηρεσια, κυβερνηση, κοσμηματα, λειτουργια, λύση, μηνες, παντα, οστα, παιδια, πεδιο, περιφερειακο, πλακα, υπογραφη, προγραμματα, πυροσβεστικη υπηρεσια, σαββατο, ταφος, υδρευση, φεστιβαλ, φορα, αιωνες, δημητρης, ιουνίου, κοιλαδα, μελετη, ξεκινησε
Αναζητήσεις
πνιγμοι στη θαλασσα 1/8 αλεξανδρουπολη
Τυχαία Θέματα