Την ενίσχυση των επιχειρήσεων της Ρόδου ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος – «Ζημιωθήκαμε και τους μήνες που δουλέψαμε»

11:08 17/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ουσιαστική ενίσχυση των επιχειρήσεων, με τη διαγραφή μέρους των υποχρεώσεων που έχουν δημιουργηθεί, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου.

«Οι επιχειρήσεις μπήκαν μέσα ακόμα και τους μήνες που δούλεψαν», δήλωσε χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Νίκος Μπόνης, ζητώντας να γίνει μη επιστρεπτέα η επιστρεπτέα προκαταβολή που τους δόθηκε και τους βοήθησε αρκετά.

Σε ό,τι αφορά το μέτρο click away, ανέφερε ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει, καθώς μόνο το 17% πανελλαδικά διαθέτει e-shop

για την προβολή των προϊόντων τους.

«Καταλαβαίνουμε ότι δεν πρέπει να λειτουργήσει η αγορά για υγειονομικούς λόγους, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι εφιαλτικό», σημείωσε.

Ο κ. Μπόνης πρόσθεσε πως «πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις κατά βάση οι οποίες δεν έχουν eshop. Πώς θα μπορέσει ο καταναλωτής να δει τα προϊόντα, να τα επιλέξει πριν τα παραλάβει; Σε όλη την Ελλάδα, μόλις το 17% των επιχειρήσεων του λιανικού εμπορίου διαθέτει eshop. Ακόμη όμως και μεγάλες εταιρείες με την απαιτούμενη υποδομή δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Στην ουσία δεν μας προσφέρει κάτι το Click Away. Κατανοούμε ότι η αγορά δεν πρέπει να ανοίξει λόγω της πανδημίας. Από την άλλη όμως οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει το 30% του κύκλου εργασιών τους κατά μέσο όρο την περίοδο αυτή, αντιμετωπίζουν όπως αντιλαμβάνεστε μεγάλη πίεση».

Και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κατέληξε, «από τη μία μέρα στην άλλη δεν μπορεί μια επιχείρηση να κάνει eshop. Η λειτουργία του συνεπάγεται κόστος. Κάποιος πρέπει να αφιερώνει καθημερινά χρόνο σε αυτό. Και είναι πολλές φορές αδύνατο να γίνει από έναν άνθρωπο. Απαιτούνται προσωπικό και θέσεις εργασίας. Θα πρέπει μέσω ΟΑΕΔ να επιδοτηθεί έστω η μερική απασχόληση από τον ΟΑΕΔ για να γίνουν προσλήψεις γι’ αυτό το σκοπό».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρόδου, Εμπορικός Σύλλογος – Ζημιωθήκαμε,rodou, eborikos syllogos – zimiothikame