Βασίλης Διγαλάκης: Στρατηγικό σχέδιο για τη σύνδεση των Πανεπιστημίων με την κοινωνία

10:58 17/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τους βασικούς άξονες του στρατηγικού σχεδίου για τη διασύνδεση των Πανεπιστημίων με την οικονομία και την προσφορά τους στην κοινωνία παρουσίασε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της 80ής Συνόδου Αντιπρυτάνεων Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης / Προέδρων Επιτροπών Ερευνών και Διαχείρισης

ΕΛΚΕ, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, στο πλαίσιο της 95ης Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των ελληνικών ΑΕΙ, η οποία πραγματοποιείται διαδικτυακά από τις 15 έως τις 18 Δεκεμβρίου.Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, «μόνο με τις κατάλληλες μεταρρυθμίσεις και με ένα συντονισμένο σχέδιο, που, εκτός των πανεπιστημίων και των ερευνητικών ιδρυμάτων, θα περιλαμβάνει τους οικονομικούς φορείς, το κεντρικό κράτος και τα συναρμόδια υπουργεία, θα πετύχουμε αυτόν τον στόχο».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Διγαλάκης, «σε επιστημονικό και ερευνητικό επίπεδο έχουμε το προνόμιο όχι μόνο να μην υστερούμε, αλλά να διακρινόμαστε σταθερά, τόσο ποσοτικά, όσο και ποιοτικά. Αντίθετα, καταγράφουμε πολύ χαμηλές επιδόσεις στη μεταφορά της παραγόμενης γνώσης στην πραγματική οικονομία.».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βασίλης Διγαλάκης, Στρατηγικό, Πανεπιστημίων,vasilis digalakis, stratigiko, panepistimion