Τίμησαν το Νίκο Γιανναδάκη

07:57 20/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε στοά «Νίκου Γιανναδάκη» μετονομάστηκε η στοά του μεγάρου «Αχτάρικα», σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα.

Την αποκάλυψη της επιγραφής στην είσοδο της στοάς έκαναν, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, ο γιος του Νίκου Γιανναδάκη, Χαράλαμπος, και ο προϊστάμενος της Βικελαίας Βιβλιοθήκης Δημήτρης Σάββας, 20 χρόνια μετά το θάνατο του πρώην εφόρου της βιβλιοθήκης.
Στην εκδήλωση που ακολούθησε στο κατάμεστο φουαγιέ της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ο Δήμαρχος, αναφερόμενος στον αείμνηστο Έφορό της, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Νίκος Γιανναδάκης υπήρξε βασικός

συντελεστής μιας πνευματικής άνοιξης του σύγχρονου Ηρακλείου, κατά τα χρόνια της μεταπολιτεύσεως. Με την σεμνότητα, το ήθος, την πνευματικότητα, τις ξεχωριστές οργανωτικές του ικανότητες, με την εργατικότητα και την πίστη στις δυνατότητές μας, αποτελούσε και θα αποτελεί πάντα ένα υψηλό παράδειγμα ανθρώπου και πολίτη αφοσιωμένου ολοζωής στο καθήκον που του ανέθεσε ο τόπος του. Του οφείλουμε παντοτινή ευγνωμοσύνη»
Στην συνέχεια απηύθυνε χαιρετισμό η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αριστέα Πλεύρη, ενώ ομιλητές της εκδήλωσης ήταν, ο Σωτήρης Γουνελάς, ποιητής-συγγραφέας, και η Παρή Στιβακτάκη, φιλόλογος.
Παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γρηγόρης Πασπάτης, αντιδήμαρχοι του Δήμου Ηρακλείου, η οικογένεια του Νίκου Γιανναδάκη και πλήθος κόσμου.

The post Τίμησαν το Νίκο Γιανναδάκη appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα