Τίμησαν τη γιορτή, τη φύση και την αντίσταση

09:44 6/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με την παρουσία πλήθος κόσμου έγινε χθες στο Οροπέδιο του Ομαλού Βιάννου, η εορτή του Αγίου Πνεύματος, και όπως έχει καθιερωθεί η ημέρα της Φύσης, αλλά και τιμής για την Εθνική Αντίσταση που κορυφώθηκε τον Σεπτέμβριο του 1943 στην Βιάννο.

Στην μνήμη των πεσόντων έγινε τρισάγιο στον χώρο του μνημείου, από το Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Ανδρέα, και κατάθεση στεφάνων.
Ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε τον αγώνα της Βιάννου που αντιστάθηκε καθ’ όλη την διάρκεια της

κατοχικής περιόδου, ενώ η θυσία της αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ολοκαυτώματα στην Ευρώπη, το οποίο οφείλουμε να διατηρούμε ζωντανό και επίκαιρο τιμώντας όλους έχασαν την ζωή τους στον αγώνα της ελευθερίας. Παράλληλα μίλησε για την γιορτή της φύσης και την προστασία του περιβάλλοντος, υπενθυμίζοντας τις ήδη λεπτές ισορροπίες του πλανήτη μας και το γεγονός ότι το μέλλον του, όπως και αυτό της ύπαρξής μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την προστασία του περιβάλλοντος».
Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο της Ένωσης Θυμάτων Ολοκαυτώματος Βιάννου, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο, Αριστομένη Συγγελάκη, ο οποίος αναφέρθηκε για την Αντίσταση στη Βιάννο και τον αγώνα του λαού της που πληρώθηκε με αίμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα