Κομοτηνή: Ανήλικοι παραβάτες

07:54 6/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η εγκληματικότητα των ανηλίκων αποτελεί σήμερα ένα τραυματικό φαινόμενο που απασχολεί τη σύγχρονη κοινωνία καθώς παρατηρείται σημαντική αύξηση. Όπως επισημαίνουν στελέχη της υπηρεσίας επιμελητών ανηλίκων οι περισσότεροι από τους ανήλικους παραβάτες είναι αγόρια. Περισσότεροι από τους μισούς, αλλοδαποί. Οι περισσότερες υποθέσεις αφορούν κλοπές, ναρκωτικά προς ιδία χρήση, απόπειρα κλοπής ή συνέργεια, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, παραβάσεις ΚΟΚ.

Από τις 16.09.2014 μέχρι και σήμερα στη Ροδόπη έχουν σχηματισθεί περισσότερες

από 150 δικογραφίες σε βάρος ανηλίκων προσώπων για παραβάσεις του ΚΟΚ. Και σε τουλάχιστον 100 περιπτώσεις έχει επιλεγεί η εφαρμογή του άρθρου 45 Α του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, με την οποία επιβλήθηκε στους ανήλικους παραβάτες το αναμορφωτικό μέτρο παρακολούθησης μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής

Στην Ξάνθη ανήλικοι διαρρήκτες

Τελευταίο περιστατικό αυτό της Ξάνθης, όπου εξιχνιάστηκαν 6 κλοπές δικύκλων και 5 διαρρήξεις καταστημάτων. Διαπράχθηκαν το τελευταίο τρίμηνο. Σχηματίσθηκε δικογραφία από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, σε βάρος τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 14, 15, 16 και 16 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Συνελήφθη ένας από τους δράστες, ηλικίας 16 ετών.

Οι δράστες ενεργώντας από κοινού με τέσσερις ακόμη άγνωστους μέχρι στιγμής δράστες και με διαφορετικές συνθέσεις, το παραπάνω χρονικό διάστημα, αφαίρεσαν από τον νομό Ξάνθης, τέσσερις (4) δίκυκλες μοτοσικλέτες και δύο (2) δίκυκλα μοτοποδήλατα καθώς επίσης διέρρηξαν πέντε (5) καταστήματα. Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων οι δράστες αφαίρεσαν και μικρό χρηματικό ποσό.
Όλοι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Κινηματογραφική απόπειρα

Στόχος για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα έγινε προχθές μεσάνυχτα γνωστό κατάστημα στην Ξάνθη. Δύο άτομα που επέβαιναν σε ένα σκούρο φορτηγάκι έσπασαν τη βιτρίνα και προσπάθησαν να πάρουν από το εσωτερικό του ηλεκτρικά. Έγιναν αντιληπτοί, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και τράπηκαν σε φυγή. Μάλιστα κατά τη διαφυγή τους χτύπησαν μια από τις μηχανές των ανδρών ΔΙΑΣ, ελαφρά.
Φώτο:Δικαστήριο Ανηλίκων στην Κομοτηνή Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Keywords
Τυχαία Θέματα