Τι αλλάζει στις φορολογικές δηλώσεις φέτος (video)

10:59 10/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2016 μέσω διαδικτύου. Στις φετινές δηλώσεις υπάρχουν αλλαγές σε κωδικούς που αφορούν κατοίκους αλλοδαπής, ασφαλισμένους του ΟΓΑ με επιχειρηματική δραστηριότητα, τους κατ’ επάγγελμα αγρότες, αλλά και για την υπεκμίσθωση ακινήτων -γαιών. Η φοροτεχνικός Σάντρα Γεράγγελου δίνει διευκρινίσεις για τις αλλαγές αυτές.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για τις δηλώσεις των φυσικών

προσώπων λήγει στις 15 Ιουλίου και των νομικών στις 30 Ιουλίου. Η πληρωμή του φόρου θα γίνει σε τρεις διμηνιαίες δόσεις που λήγουν 31 Ιουλίου, 29 Σεπτεμβρίου και 30 Νοεμβρίου.
Φέτος ζητείται από τους φορολογουμένους να συμπληρώσουν και λογαριασμο καταθέσεων έτσι ώστε εάν προκύψει επιστροφή να τους πιστωθεί ταχύτερα ή εάν απαιτείται συμψηφισμός να γίνει αυτόματα.
Στις δηλώσεις είναι προσυμπληρωμένα: αποδοχές, φόροι που παρακρατήθηκαν, φόροι που αναλογούν, επιδόματα, επιδοτήσεις, έκτακτα βοηθήματα,
τόκοι καταθέσεων και δόσεις δανείων.
Επίσης, όσοι έχουν ανείσπρακτα ενοίκια για μην να φορολογηθούν πριν από τη δήλωση πρέπει να υποβάλουν στις Εφορίες αντίγραφα δικαστικής διεκδίκησής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα