Γαλλία: Αναρριχάται ο Μελανσόν – Για πρώτη φορά τρίτος στις δημοσκοπήσεις

09:22 10/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο εβδομάδες πριν διεξαχθεί ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία οι δημοσκοπήσεις επιμένουν για αμφίρροπη μάχη μεταξύ των τεσσάρων επικρατέστερων υποψηφίων στις 23 Απριλίου, με τον κεντρώο ανεξάρτητο Εμανουέλ Μακρόν να προηγείται ανεπαίσθητα της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν (24%) και τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, να αναρριχάται για πρώτη φορά στην τρίτη θέση.

lang="fr" dir="ltr">Présidentielle. Match à 4 au 1er tour. J.-L. Mélenchon devant F. Fillon.
Les duels possibles au 2nd tour (sondage Kantar Sofres). pic.twitter.com/3V4ljxdVSF

— Visactu (@visactu) April 10, 2017

«Θα προβάλλω πολλές απαιτήσεις έναντι του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας, σε όρους διεθνούς πολιτικής, και σχετικά με τον ρόλο τους στη χρηματοδότηση τρομοκρατικών οργανώσεων έμμεσα ή άμεσα», τόνισε κατά τη χθεσινή προεκλογική εμφάνιση του το «φαβορί του πρώτου γύρου», Εμανουέλ Μακρόν.

Ο υποψήφιος της γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς, Ζαν-Λικ Μελανσόν, αυξάνει ταχύτατα τα ποσοστά του, χάρη κυρίως στις καλές επιδόσεις του στις δυο τηλεμαχίες.

EPA/LIONEL BONAVENTURE / POOL

Δημοσκόπηση της Kantar Sofres, η οποία διενεργήθηκε για την εφημερίδα Le Figaro και τα δίκτυα LCI και RTL, φέρει τον Μελανσόν να αναρριχάται, για πρώτη φορά, στην τρίτη θέση με το 18%, ποσοστό αυξημένο κατά έξι εκατοστιαίες μονάδες από τα μέσα του Μαρτίου.

Βρίσκεται κατά συνέπεια μία μονάδα μπροστά από τον υποψήφιο της συντηρητικής παράταξης, Φρανσουά Φιγιόν που αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες στην προεκλογική του εκστρατεία, κυρίως εξαιτίας των κατηγοριών περί νεποτισμού σε βάρος του.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > ΕΡΤ
Γαλλία, Αναρριχάται, Μελανσόν –,gallia, anarrichatai, melanson –