Θα λειτουργήσει η Λαϊκή το ερχόμενο Σάββατο στην Κομοτηνή

12:18 28/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το ερχόμενο Σάββατο θα λειτουργήσει και η Λαϊκή Αγορά Κομοτηνής με τους ντόπιους παραγωγούς και τους επαγγελματίες.

Αυτές τις μέρες ο Δήμαρχος Κομοτηνής Ιωάννης Γκαράνης, επεξεργάζεται με τους συνεργάτες του και τους ανθρώπους των λαϊκών, την επαναλειτουργία της λαϊκής του Σαββάτου, μετά πολλές μέρες απαγόρευσης, για την μη διασπορά του κορονοϊού.
Τώρα αν αυτό θα αποτελούσε και τον προπομπό της λειτουργίας μιας Πράσινης Λαϊκής Αγοράς, μια μέσα εκτός της κλασσικής Λαϊκής του Σαββάτου, είναι ένα θέμα που δεν είναι διόλου αδιάφορο προς τον Δήμο. Απλά

αναζητεί την ισχύ όλων των προϋποθέσεων που πρέπει να συντρέχουν, λόγου χάρη, να είναι πιστοποιημένοι οι παραγωγοί, προκειμένου να καλυφθεί η σχετική κοινοτική οδηγία της ΕΕ.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ Κομοτηνής ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, είχε ένα σχέδιο στο μυαλό του για λειτουργία μια ξεχωριστής αγοράς, από ανθρώπους που βρίσκονται ήδη στον πρωτογενή τομέα. Λόγου χάρη οι καπνοπαραγωγοί, στην περίοδο που δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει την διαδικασία των καπνοσπορείων και της φύτευσης, να ασχοληθούν με την καλλιέργεια κηπευτικών χειμερινών.
Αυτό ήταν ένα σχέδιο του Δήμου για την ενίσχυση των καπνοκαλλιεργητών, αλλά και άλλων παραγωγών, όταν δεν είναι στην κύρια αιχμή της δουλειάς του, να ασχοληθούν με τον Δήμο να συνεπικουρεί σε συμβουλές και διάθεση των προϊόντων μια ξεχωριστή ημέρα που γίνεται η Λαϊκή, ή και μια δεύτερη ημέρα. Το σχέδιο αυτό υπάρχει και είναι σε γνώση και Γεωπόνων, οι οποίοι θα εξορμούσαν πριν την Άνοιξη ακόμη, ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού έβαλε προς το παρόν φρένο σε αυτή την πρωτοβουλία… Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Γκαράνης στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η πρωτοβουλία με την πρώτη ευκαιρία θα ξεκινήσει και θα δρομολογηθεί.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα