Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας ΕΛΜΕ στη Β’θμια Εκπαίδευση

12:05 28/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στη Β’θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και παρέδωσαν στον διευθυντή Σωκράτη Σαβελίδη, έγγραφο διαμαρτυρίας της ΟΛΜΕ για τον νόμο για την εκπαίδευση που έρχεται για ψήφιση στη βουλή με κλειστά σχολεία.

Η

ΕΛΜΕ Μαγνησίας  δηλώνει ότι συμμετέχει στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης των εργαζομένων όπως και όλες οι ΕΛΜΕ της χώρας  και για την Πέμπτη, 30/4, οργανώνεται πανελλαδική πανεκπαιδευτική διαμαρτυρία με πολύμορφες δράσεις ενάντια στο νομοσχέδιο.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Μαρία Γιαννουλή, τόνισε ότι σε μια περίοδο όπου συλλογικές και συνδικαλιστικές εργασίες δεν είναι εφικτές, “το υπουργείο δεν πρέπει να προβεί, με κλειστά σχολεία, σε μονομερείς ενέργειες με αρνητικό πρόσημο και να παραγκωνίζει όλους αυτούς τους θεσμοθετημένους κανόνες διαλόγου».
Η κα Γιαννουλή είπε ότι η ΕΛΜΕ θα τοποθετηθεί για όλα αυτά όταν ανοίξουν τα σχολεία και μετά από γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους ΕΛΜΕ.

Η γραμματέας της ΕΛΜΕ,  Διαλεχτή Τσιτούμη χαρακτήρισε σκόπιμη την όλη ενέργεια του υπουργείου και τόνισε ότι «με κλειστά σχολεία και με εκπαιδευτικούς που με αυταπάρνηση προχωρούν στην τηλεκπαίδευση, περνάνε ένα νομοσχέδιο που σε όλους μας θυμίζει τις καταστάσεις 2013 – 2014 με την αξιολόγηση που την επαναφέρει,  την διάκριση των σχολείων, θα έχουμε σχολεία δύο ταχυτήτων»

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα