«Τα βρέφη της άριας φυλής»: Ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3 (trailer)

12:26 27/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/10/2017, στις 20:00

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι Ναζί εφεύραν και εφάρμοσαν ένα μυστικό πρόγραμμα αναπαραγωγής της Άριας φυλής που ονομαζόταν Lebensborn. Γεννημένα σε ειδικά βρεφοκομεία, τα παιδιά έπρεπε να ανανεώσουν τις τάξεις των SS για να εξασφαλίσουν τη συνέχιση του Master Race.
Όλα τα αρχεία των βιολογικών γονέων τους διαγράφηκαν. Η μοίρα τους βρισκόταν εξ ολόκληρου στα χέρια των Ναζί. Οι γονείς που συμφώνησαν να εγκαταλείψουν αυτά τα

παιδιά το έκαναν πρόθυμα, μερικοί μέσω καταδίκης.
Οι πατέρες αυτών των παιδιών ήταν όλοι αξιωματικοί των SS, προϋπόθεση για μια γυναίκα για να γεννήσει ένα παιδί Lebensborn. Πάνω από 20.000 βρέφη γεννήθηκαν στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος που ξεκίνησε στη Γερμανία το 1936 και στη συνέχεια εξαπλώθηκε στη Νορβηγία, το Βέλγιο, την Πολωνία και τέλος τη Γαλλία. 70 χρόνια αργότερα, τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά εξακολουθούν να ζουν και έχουν προσπαθήσει να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους χωρίς να γνωρίζουν την αλήθεια ή κρύβοντας την.
Είναι σπάνιοι και εξαιρετικοί μάρτυρες και μερικοί από τους τελευταίους απογόνους του Εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος. Εικονογραφημένο με τις μαρτυρίες των θυμάτων, αυτό το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει τα ακαταλόγιστα έργα του Αδόλφου Χίτλερ και του γένους του.

Παραγωγή: Γαλλίας
Σκηνοθεσία: Sylvain Oizan Chapon

Keywords
Τυχαία Θέματα