Τα κεράσια της υπομονής

19:28 30/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο αέρας και οι βροχές δοκιμάζουν τις αντοχές των κερασιών και μαζί των κερασοπαραγωγών της Ροδόπης. «Χαριστική βολή» και η χαμηλή, για μια ακόμη χρονιά, τιμή πώλησης στους εμπόρους που καταφθάνουν στα κερασοχωριά της περιοχής. Ελπίδα ανάκαμψης προσδοκούν ότι θα πάρουν από την ποικιλία «Τραγανό».

«Είναι η εποχή τους» δηλώνει ο κος Σεμπαεδήν από τα Θάμνα της Ροδόπης και εξηγεί «αυτή την ποικιλία την βρήκαμε από τους παππούδες μας και την συνεχίζουμε. Παλιότερα μόνο αυτή υπήρχε, μετά ήρθαν όλες οι άλλες.»
Οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ

δεν έχουν ακόμη περάσει από τα κερασοχώραφα της περιοχής. Οι παραγωγοί περιμένουν μην κρύβοντας την αγωνία τους. Ο κος Σεμπαεδήν θα παραμείνει τουλάχιστον τρεις ώρες σε κάθε ένα από τα δένδρα που έχει στο κτήμα του. «Διαφορετικά δεν γίνεται.Καθυστερούμε γιατί κάνουμε ταυτόχρονα και την διαλογή. Μετά τις τελευταίες βροχές ο καρπός έχει πειραχθεί με αποτέλεσμα πολλά να πρέπει να τα πετάξουμε.»

Τα μισά είναι ώριμα, τα μισά είναι άγουρα με αποτέλεσμα ο κος Σεμπαεδήν να αναγκαστεί να περάσει από το ίδιο δένδρο και δεύτερη φορά λίγες μέρες αργότερα. «Δουλειά της υπομονής» λέει και πιάνει με το βλέμμα του να κοιτά τα 39 δένδρα αυτού του κτήματος. «Από τη δουλειά μας είμαστε ευχαριστημένοι, αρκεί να βγάζουμε λεφτά, να μπορούμε να ζούμε κι εμείς από αυτά. » δηλώνει εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι οι έμποροι αγοράζουν χωρίς να κοινοποιούν την τιμή. «Tι να κάνεις;» αναρωτιέται χωρίς να περιμένει απάντηση.
Φώτο:Ο κος Σεμπαεδήν στο δένδρο για την συλλογή Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

The post Τα κεράσια της υπομονής appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα