Φιλικό για την Μυρτώ και την Ασπασία στο Αλκαζάρ

19:21 30/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκκληση στον φίλαθλο κόσμο της Λάρισας να συμμετάσχει στην φιλική αναμέτρηση των παλαιμάχων της ΑΕΛ με του Άρη που θα γίνει τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στο στάδιο Αλκαζάρ απεύθυναν οι διοργανωτές κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΠΑ Θεσσαλίας. Από πλευράς παλαιμάχων στη συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν οι Τάκης Παραφέστας(πρόεδρος παλαιμάχων), Ηλίας Σελιώνης και

Μπάμπης Ντόσας ενώ την ΕΠΑ εκπροσώπησαν ο αναπληρωτής γενικό διευθυντής ΕΠΑ Θεσσαλονίκης -Θεσσαλίας κ. Λεωνίδας Μπακούρας και η υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Καλογήρου.


Ο πρόεδρος των παλαιμάχων της ΑΕΛ κ. Τάκης Παραφέστας στάθηκε στα προβλήματα της κοινωνίας εξαιτίας της κρίσης, τονίζοντας ότι «υπάρχουν συνάνθρωποι μας που περνούν δύσκολες στιγμές. Εμείς δεν είμαστε αμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια. Προσπαθούμε μέσω του ποδοσφαίρου να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και όλοι μαζί να σταθούμε δίπλα στους συνάνθρωπου μας. Αυτό κάνουμε με τους παλαίμαχους του Άρη, στους οποίους θα ανταποδώσουμε την φιλοξενία που μας παρείχαν στη Θεσσαλονίκη».
Για την ανάγκη του κόσμου να στηρίξει αυτή την προσπάθεια έκαναν λόγο τόσο ο κ. Ηλίας Σελιώνης όσο και ο κ. Μπάμπης Ντόσας, λέγοντας, ότι «έχουμε υποχρέωση ως κοινωνία να βοηθάμε όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αν είμαστε ο ένας κοντά στον άλλο, τότε τα προβλήματα ξεπερνιούνται ανώδυνα. Καλούμε τον φίλαθλο κόσμο να δηλώσει συμμετοχή η να στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία που σκοπό έχει να απαλύνει τον πόνο ανθρώπων που υποφέρουν και περνούν δύσκολες στιγμές».

«Οι θεμελιώδεις αξίες της προσφοράς και της συμμετοχής αποτελούν βασικές αρχές της ΕΠΑ Θεσσαλίας» , επεσήμανε ο κ. Λεωνίδας Μπακούρας και πρόσθεσε: «Η ΕΠΑ Θεσσαλίας βασιζόμενη στις επιχειρηματικές της αξίες, υλοποιεί ένα πολύπτυχο πρόγραμμα και μια σειρά από πρωτοβουλίες και δεσμεύεται ότι οι υπεύθυνες εταιρικές πρακτικές της θα συνεχίσουν να καθορίζουν τη γενικότερη στρατηγική της. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής εντάσσεται και η απόφαση μας να στηρίξουμε την πρωτοβουλία των παλιμάχων της ΑΕΛ και του Άρη που δείχνουν για μια ακόμη φορά, πως το ποδόσφαιρο έχει κοινωνικό πρόσωπο και νοιάζεται για τους συνανθρώπους μας οι οποίοι περνούν δύσκολες στιγμές».
Όπως σημείωσε η κα Καλογήρου σκοπός αυτής της αναμέτρησης είναι η οικονομική ενίσχυση των οικογενειών της Μυρτώς και της Ασπασίας, στο δύσκολο αγώνα που δίνουν για την αποκατάσταση τους. Υπήρξαν και οι δυο θύματα κακοποίησης διαφορετικής μορφής. Είναι καθηλωμένες σε αναπηρικό αμαξίδιο. Καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια να αποκαταστήσουν την καθημερινότητα τους και τα ίδια τα παιδιά και οι άνθρωποι που τους στηρίζουν. Παράλληλα στην φιλανθρωπική εκδήλωση, θα βρίσκονται και μέλη του σωματείου, SAVE M.O.R.A.S., με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού, στο ευαίσθητο θέμα της δωρεάς μυελού των οστών στην Ελλάδα.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης, στο ημίχρονο του αγώνα, θα βραβευτεί εκ μέρους των παλαίμαχων της ΑΕΛ, για την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016, καθώς και την πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου στο Άμστερνταμ η κόρη του πρώην άσσου της ΑΕΛ Γιάννη Αλεξούλη, Λίλη Αλεξούλη, καθώς και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή Χάλκης Μίλτος Κόκκαλης για την προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

The post Φιλικό για την Μυρτώ και την Ασπασία στο Αλκαζάρ appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα