Τα είπαν υπουργός και πρόεδρος ΕΣΔΑΚ για τα σκουπίδια

11:24 6/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο είχε ο πρόεδρος του ΕΣΔΑΚ Χάρης Μαμουλάκης, στο περιθώριο της ημερίδας για την κυκλική οικονομία και τη διαχείριση των αποβλήτων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι δυνατότητες και οι προοπτικές χρηματοδότησης διαφόρων έργων διαχείρισης απορριμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη, το στάδιο ωρίμανσης διαφόρων μελετών και το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων του Δήμου Ηρακλείου.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε

στο Περιβαλλοντικό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας, το πρώτο ανάλογο πάρκο που προετοιμάζεται στην Κρήτη και το οποίο απέσπασε το Ελληνικό Βραβείο για το Περιβάλλον 2018.
Επίσης ο κ. Μαμουλάκη ενημέρωσε τον κ.Φάμελλο για όλα τα Ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία έχουν ενταχθεί ο ΕΣΔΑΚ και ο Δήμος Ηρακλείου, όπως είναι:
Το πρόγραμμα LIFE F4F, Τροφή από Τρόφιμα που υλοποιείται ήδη και μετατρέπει τα τροφικά υπολείμματα των ξενοδοχείων σε ζωοτροφή.
Το πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και ΤεχνολογίαςANASA, πιο γνωστό ως ο ΡΟΜΠΟΤάκης, που προβλέπει την τοποθέτηση ρομποτικών συστημάτων σε μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα