Σε αντάρτες αποδίδουν οι αρχές της Ινδονησίας τον θάνατο 16 εργαζομένων

10:11 6/12/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πολύνεκρη επίθεση με στόχο εργαζόμενους της εταιρείας Istaka Karya, η οποία έχει αναλάβει έργα οδοποιίας και την κατασκευή γεφυρών, σηματοδοτεί το σοβαρότερο επεισόδιο εδώ και δεκαετίες στην περιοχή Παπούα, στην ανατολική Ινδονησία, όπου καταγράφεται σποραδικά δράση αυτονομιστών μαχητών.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ινδονησίας ανακοίνωσαν ότι ανέσυραν 16 πτώματα.Τα θύματα δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί και ο ινδονησιακός στρατός δεν έχει

ακόμη δώσει λεπτομέρειες για το πώς σκοτώθηκαν. Τα πτώματα μεταφέρθηκαν στην πόλη Τιμίκα, σε μια ορεινή και απομακρυσμένη περιοχή, την Ντούγκα, όπου έγινε η επίθεση την Κυριακή. Μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.

Ένας επιζών περιέγραψε τις εκτελέσεις των δολοφονημένων 19 εργατών λέγοντας ότι σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν πυροβόλα όπλα και σε άλλες στραγγαλισμός.

Μια οργάνωση που αποκαλείται Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης της Δυτικής Παπούας ανέφερε στο Facebook, ότι σκότωσε 24 εργάτες.

Ο Ινδονήσιος πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο, ο οποίος προώθησε κατά τη διάρκεια της θητείας του την κατασκευή υποδομών για να συμβάλλει στην ανάπτυξη της πάμφτωχης αυτής περιοχής, δεσμεύθηκε ότι τα έργα θα συνεχιστούν, παρά την επίθεση αυτή.

Πολλοί στην Παπούα συνεχίζουν να θεωρούν την Ινδονησία αποικιακή δύναμη και απορρίπτουν τα έργα υποδομής που εκτελούνται καταγγέλλοντας την καταναγκαστική δήμευση εδαφών στην περιοχή.

Πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα