Τα αιτήματα των χωριών για το ΚΥΤ Μόριας

15:01 8/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Να διασφαλίσουν ότι δε θα μεταφέρονται νεοεισερχόμενοι στο ΚΥΤ Μόριας και ότι θα μειώνεται ο πληθυσμός σταδιακά μέχρι να υλοποιηθεί η κυβερνητική δέσμευση να αδειάσει και να  κλείσει οριστικά, επιδιώκουν οι πρόεδροι των κοινοτήτων γύρω από το ΚΥΤ και η δημοτική αρχή.

Σε συνάντηση που είχαν οι Πρόεδροι των χωριών της Μόριας , Παναγιούδας, , Αφάλωνα ,  Παμφίλων ενημέρωσαν το Δήμαρχο για τις αποφάσεις που έλαβαν στην σύγκληση των μελών  των Τοπικών Συμβουλίων που πραγματοποιήθηκε χθες, 7 Μαΐου.

Οι

αποφάσεις των χωριών είναι :

Αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Μόριας με απώτερο σκοπό το κλείσιμο του, κάτι που συνάδει με την προεκλογική και μετεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης.Άμεση ενημέρωση των Κοινοτήτων από τον Διευθυντή του ΚΥΤ για τις όποιες ενέργειες πρόκειται να ακολουθήσουν και επηρεάζουν την περιοχή.Παράταση του ελέγχου κυκλοφορίας προσφύγων και μεταναστών με σκοπό την αποφυγή της ανεξέλεγκτης μετακίνησης τους μέσα και γύρω από τα χωριά, προς αποφυγή δυσάρεστων περιστατικών λόγω κορωνοϊού.Ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης στην περιοχή του ΚΥΤ και γύρω απ΄ αυτή, για αποτελεσματικότερη φύλαξη ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο ή να εξαλειφθούν παραβατικές πράξεις.

Επιπλέον, οι Πρόεδροι των χωριών τόνισαν την ανάγκη σύστασης και λειτουργίας Αστυνομικού Τμήματος στην περιοχή της Μόριας με το κατάλληλο προσωπικό και μέσα.

Παράλληλα ζήτησαν την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ Μόριας κατά 1.500 άτομα μηνιαίως, ενώ επανέλαβαν την ανάγκη επαναλειτουργίας της Δομής στη Δυτική Λέσβο στη περιοχή της Συκαμιάς.

«Είμαστε αποφασισμένοι», τόνισαν στο Δήμαρχο, «να παρακολουθούμε την τήρηση όλων αυτών που μας υποσχέθηκε το αρμόδιο Υπουργείο και σε περίπτωση μη εκπλήρωσης αυτών, είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά προς κάθε κατεύθυνση».

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης συντάσσεται με τα αιτήματα των κατοίκων  των χωριών: και τόνισε ότι «Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας. Μαζί θα δώσουμε τον  αγώνα για την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μέχρι του τελικού κλεισίματος του ΚΥΤ Μόριας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου οι πρόεδροι των χωριών συντάχθηκαν με την απόφαση της δημοτικής αρχής να αναθέσει σε εργολάβους την  καθαριότητα των χωριών, θέμα όμως που είχε προκαλέσει την αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και των εργαζομένων του δήμου που μιλούν για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας ενώ η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Ο πρόεδρος μάλιστα του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Γιώργος Αλεξίου είχε σημειώσει στην ΕΡΤ Αιγαίου ότι ΠΝΠ στα μέσα του Μάρτη έδινε τη δυνατότητα στους δήμους να προσλάβουν ανάλογο προσωπικό για αυτές τις δράσεις, κάτι που αγνόησε η δημοτική αρχή.

 

The post Τα αιτήματα των χωριών για το ΚΥΤ Μόριας appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα