Τα αδέλφια Μαρμαρέλη που… «λάμπουν» στο χιόνι

14:27 9/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Είναι μια από τις πιο… αθλητικές οικογένειες στις Σέρρες. Μια οικογένεια που έχει γεμίσει το σπίτι της με κύπελλα και μετάλλια.

Δύο μέλη της οικογένειας Μαρμαρέλη είναι δύο αδέλφια που… «λάμπουν» στο χιόνι. Δύο αδέλφια που φέρνουν τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Πριν ακόμα τοποθετηθεί στην ειδική… τροπαιοθήκη του σπιτιού το κύπελλο του 15χρονου Χρήστου, η αδελφή του η 17χρονη Φανή αναχώρησε με την Εθνική ομάδα για το Σεν Μόριτζ της Ελβετίας και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα

Ανδρών Γυναικών. Μια δικαίωση για τις προσπάθειες της νεαρής αθλήτριας που για πρώτη φορά θα πάρει μέρος σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.

Ο Χρήστος Μαρμαρέλης με τον προπονητή του Κωνσταντίνο Συκαρά

Προπονητής των δύο παιδιών ένας από τους κορυφαίους αθλητές χιονοδρομίας της χώρας, ο Κωνσταντίνος Συκαράς που μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών: «Είναι δύο παιδιά από τις Σέρρες τα οποία διαφημίζουνε την πόλη των Σερρών και είναι σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο αυτή τη στιγμή στη χιονοδρομία. Ο Χρήστος Μαρμαρέλης είναι ένα παιδί με πάρα πολλές προοπτικές, ένας νέος αθλητής ο οποίος πέρυσι βγήκε πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδος στην πρώτη κατηγορία των Παίδων και πιστεύω ότι όλο το μέλλον του ανήκει. Μιλάμε για ένα παιδί που δουλεύει συστηματικά και προπονείται πολύ σκληρά για να καταφέρει στο μέλλον να είναι ένας από τους καλύτερους αθλητές στη χιονοδρομία. Αυτή τη στιγμή στην κατηγορία των παίδων θεωρείται ο καλύτερος αθλητής και πιστεύω ότι έχει μέλλον για να κάνει μεγάλα πράγματα. Πιστεύω σε αυτόν τον αθλητή και μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά αλλά βέβαια πρέπει να συνεχίσει τη δουλειά, να μην τα παρατήσει και να είναι προσηλωμένος στο στόχο του. Η Φανή Μαρμαρέλη είναι μια αθλήτρια που έχει αρκετό ταλέντο και κατάφερε φέτος χωρίς να έχουμε κάνει ιδιαίτερη προετοιμασία, διότι πρώτος στόχος για τη Φανή είναι να περάσει στη Νομική, είναι στην 3η λυκείου κι έχουμε λίγο σε δεύτερη μοίρα τις προπονήσεις, αλλά και πάλι είναι μια προσωπική της νίκη που κατάφερε να προκριθεί σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σε αυτήν τη νεαρή ηλικία είναι ένα πολύ καλό επίτευγμα. Ο στόχος μας ήταν να προκριθούμε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και το καταφέραμε. Αυτός ο αγώνας θα είναι μια εμπειρία για τη Φανή. Θα πάει εκεί να πάρει εμπειρίες, να δει πως είναι οι αγώνες σε υψηλό επίπεδο και να χαρεί αυτήν την μεγάλη διοργάνωση. Από την επόμενη χρονιά θα επικεντρωθούμε πάλι στις προπονήσεις και να προχωρήσουμε σε ένα πιο αγωνιστικό και επαγγελματικό επίπεδο. Και η Φανή έχει πολλές προοπτικές αλλά τώρα δίνουμε βάση στις εξετάσεις και από εκεί και πέρα αν το θέλει και συνεχίσει έτσι σίγουρα μπορεί να κάνει πολύ σπουδαία πράγματα στη χιονοδρομία»

Η Φανή Μαρμαρέλη με το κύπελλο

-Μπορούν τα δύο παιδιά να αποτελέσουν εφαλτήριο και για άλλα παιδιά στο Νομό;

«Αυτή τη στιγμή όπως έχουν τα πράγματα στην Ελληνική χιονοδρομία σίγουρα μιλάμε για μια προσπάθεια που κάνουν αυτά τα παιδιά ατομική, μιλάμε για μεγάλη προσπάθεια που κάνει η οικογένεια αυτών των παιδιών για να καταφέρνουν να προπονούνται σε ένα υψηλό επίπεδο, για να μπορούν να βρίσκονται σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Διότι κακά τα ψέματα όλος ο προϋπολογισμός είναι από την οικογένεια κι όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται από εκεί. Υπάρχει μια διαφήμιση όχι όμως πολύ μεγάλη για αυτό προσπαθούμε μέσα από αυτά τα παιδιά που είναι από τις Σέρρες να γίνει προβολή του Νομού και του χιονοδρομικού κέντρου. Έχετε ένα ωραίο χιονοδρομικό στο Λαϊλιά που πρέπει να αξιοποιηθεί και με τις επιτυχίες αυτών των παιδιών προβάλλεται και το Χιονοδρομικό και ο Νομός Σερρών. Πολλές ομάδες και αθλητές μας ρωτάνε στους αγώνες για το χιονοδρομικό και εμείς τους προτρέπουμε να έρθουν. Τα παιδιά αυτά είναι μια προβολή, μια διαφήμιση για το χιονοδρομικό κέντρο του Λαϊλιά και της χιονοδρομίας των Σερρών».

-Αν στο πρόσωπο αυτών των παιδιών βλέπει και τον εαυτό του (είχε ξεκινήσει χιονοδρομία όταν ήταν έξι χρονών):

«Αυτή τη στιγμή για μένα ο Χρήστος και η Φανή είναι το μέλλον. Βλέπω τον εαυτό μου όταν ήμουν κι εγώ παιδί και έχω κάποια όνειρα για αυτά τα παιδιά από το πόστο του προπονητή και δεν σας κρύβω ότι όταν αγωνίζονται έχω και πιο πολύ άγχος και από το όταν αγωνιζόμουν εγώ ως αθλητής».

-Καλύτερη στιγμή για τον Κωνσταντίνο Συκαρά ήταν η Ολυμπιάδα το 2014. Αλήθεια αυτό μπορούν να το πετύχουν τα δύο παιδιά ή είναι άπιαστο όνειρο:

«Εγώ νομίζω ότι είναι ένα όνειρο το οποίο μπορούν να το πετύχουν και τους προτρέπω προς αυτόν το δρόμο και προσπαθώ να τους προετοιμάσω για αυτό».

-Όσο για το μέλλον της χιονοδρομίας στην Ελλάδα:

«Υπάρχουν αρκετά χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα αλλά η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια δυστυχώς πάμε προς τα πίσω λόγω και της κρίσης, υπάρχουν άνθρωποι όμως που προσπαθούνε και παλεύουνε για να μείνει ζωντανή η χιονοδρομία κι έναν άνθρωπο τον έχετε στις Σέρρες και αναφέρομαι στον Γιάννη Μαρμαρέλη».

Τα δύο αδέλφια Μαρμαρέλη δικαιώνουν απόλυτα τη λαϊκή ρήση που θέλει το… μήλο να πέφτει κάτω από τη μηλιά αφού ο πατέρας τους Γιάννης Μαρμαρέλης ήταν αθλητής χιονοδρομίας, για πολλά χρόνια πρόεδρος και παράγοντας ενώ τώρα έφορος χιονοδρομίας του ΕΟΣ Σερρών. Επίσης αξίζει να τονίσουμε ότι τα δύο παιδιά είναι και αθλητές του στίβου με πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα