Αλεξανδρούπολη: Ε. Αχτσιόγλου «Κεντρικός μας στόχος η επαναφορά των ΣΣΕ»

13:22 9/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η επαναφορά των ΣΣΕ είναι ο κεντρικός στόχος που θέτει η κυβέρνηση σε όλους τους τόνους στην διαπραγμάτευση με τους δανειστές στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, δήλωσε από την Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της περιοδείας της στον Έβρο, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Έφη Αχτσιόγλου και τόνισε πως η κυβέρνηση έχει όλα τα επιχειρήματα με το μέρος της απέναντι στους

δανειστές για να μπορέσει να επανέλθει το πλαίσιο των ΣΣΕ στην χώρα μας.

Σκοπός της επίσκεψης της κ. Αχτισόγλου, είναι η ενημέρωση για τα τοπικά προβλήματα σε ζητήματα εργασίας ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη άποψη για την περιοχή με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των εργαζομένων.

Αναφερόμενη στο θέμα της αξιολόγησης, η υπουργός είπε πως η κυβέρνηση αναζητά αυτήν την στιγμή μια βιώσιμη κοινωνικά λύση ,ότι έχει υλοποιηθεί σχεδόν το 80% των προ απαιτούμενων ,ανοιχτό όμως παραμένει το ζήτημα των εργασιακών και κάποια ζητήματα σε σχέση με την ενέργεια.

«Πρόβλημα όμως παραμένει και η στάση του ΔΝΤ και οι οικονομικά παράλογες απαιτήσεις του, για εκ των προτέρων νομοθέτηση μέτρων για την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος,» είπε η κ. Αχτσιόγλου και εκτίμησε πως αυτό το σημείο ισορροπίας θα βρεθεί γρήγορα. Η ίδια υποστήριξε πως η ελληνική οικονομία δείχνει ότι υπεραποδίδει σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί στην συμφωνία.

«Στόχος μας είναι να μπορέσει να κλείσει η αξιολόγηση και να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να εμπεδωθεί στην ελληνική οικονομία αυτή η τάση βελτίωσης που σημειώθηκε την προηγούμενη χρονιά,» κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου.

Το πρωί , η υπουργός Εργασίας συνοδευόμενη από τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Νάσο Ηλιόπουλο και την διευθύντρια του γραφείου της Μάνια Καββαθά, πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) ενώ σε δηλώσεις της αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της είπε : «θεωρούμε ότι η καλή λειτουργία του ΣΕΠΕ θα βοηθήσει στην επαναφορά μιας κανονικότητας στην αγορά εργασίας, αυτός είναι ο στόχος μας. Το πρώτο μας μέλημα είναι να τηρηθεί νομιμότητα και να μπει ένα «φρένο» στην εργοδοτική αυθαιρεσία η οποία έχει αρχίσει και λαμβάνει έντονες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω και της αποδιάρθρωσης του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων που συνέβη την περίοδο 2010-2014.»

Η κ. Αχτιτσιόγλου θα ολοκληρώσει την περιοδεία της στον Έβρο το απόγευμα με συναντήσεις που θα πραγματοποιήσει με τις διοικήσεις των Εργατικών Κέντρων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας .

Συντάκτης: Όλγα Ορφανίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα