Συζήτησαν για τα έργα πολιτισμού στην Κρήτη

11:39 27/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα έργα πολιτισμού της Κρήτης που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης στο Ηράκλειο, του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη με τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη.

Σε δηλώσεις της, η κ. Βλαζάκη, ανακοίνωσε ότι το Μουσείο της Μεσαράς το οποίο έχει έτοιμη μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη, πρέπει να ολοκληρωθεί στο τέλος της προγραμματικής περιόδου, ενώ για την Κνωσό

τόνισε ότι θα γίνουν έργα σε ορισμένα κτίσματα που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη. Ταυτόχρονα, όπως είπε, δίνεται μεγάλη βαρύτητα, στην ένταξη του ανακτόρου, όπως και της Σπιναλόγκα, στα μνημεία της Ουνέσκο. Επίσης σύμφωνα με την κ. Βλαζάκη “τρέχουν” και άλλα έργα: τα μουσεία Αγίου Νικολάου και Χανίων, η Ζάκρος, η Μινωϊκή Κυδωνία, τα τείχη του Ηρακλείου, η Δυτική Τάφρος των Χανίων, το νεκροταφείο των Αρμένων στο Ρέθυμνο, το Φραγκοκάστελο και ο Κούλες στην Ιεράπετρα.

“Συζητήσαμε για όλα τα θέματα, τα έργα που εντάσσονται στα Κοινοτικά προγράμματα, είδαμε ποιες διαδικασίες προχωρούν ταχύτερα, ποιες θέλουν ακόμη μία ώθηση, πιστεύω ότι όλα θα πάνε στην ώρα τους καλά» ανέφερε στις δηλώσεις της η κα. Βλαζάκη.

Είκοσι ένα εκατομμύρια σε έργα

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε, ότι, «εξετάστηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το Υπουργείο Πολιτισμού, τα έργα που εντάσσονται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα και δημοπρατούνται. Έργα προϋπολογισμού 21 εκατομμυρίων ευρώ που μέσα από τη συνεργασία που υπάρχει και είναι άριστη όλα αυτά τα χρόνια, προσπαθούμε να ξεμπλοκάρουμε διαδικασίες και να μπορούν τα έργα αυτά να υποβληθούν στην Περιφέρεια, να εγκριθούν και να δημοπρατηθούν. Εμείς από την πλευρά τη δική μας πάντα είμαστε πανέτοιμοι ούτως ώστε όχι μόνο από το Περιφερειακό Πρόγραμμα αλλά και από άλλους πόρους να μπορούμε να ενισχύσουμε όλες τις δράσεις του Υπουργείου πολιτισμού, γιατί στους πυλώνες ανάπτυξης του νησιού είναι ο πολιτισμός, και θέλουμε όλα τα έργα τα οποία έχουν προγραμματιστεί και από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο να ολοκληρωθούν αλλά και νέα έργα να γίνουν».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα