Παραμένουν προφυλακισμένοι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί

Κινητικότητα υπήρξε την Τρίτη στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν επί σχεδόν ένα μήνα έγκλειστοι στις φυλακές της Αδριανούπολης. Παρά ωστόσο την αρχική αισιοδοξία ότι η κινητικότητα αυτή θα έφερνε θετικά νέα για τους δύο αξιωματικούς, το μεσημέρι της Τρίτης ανακοινώθηκε ότι με απόφαση εισαγγελέα θα παραμείνουν προφυλακισμένοι «μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία της υπόθεσης».

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, οι δικηγόροι του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, κανονικά θα επισκέπτονταν την Παρασκευή τον

τούρκο εισαγγελέα, ωστόσο πληροφορίες από δύο διαφορετικές πηγές στην Αδριανούπολη ανέφεραν ότι επίσκεψη θα πραγματοποιείτο τελικά την Τρίτη, κάτι που επιβεβαιώθηκε λίγες ώρες αργότερα.

Παρ’ όλο που η συνάντηση των συνηγόρων με τον εισαγγελέα δεν έφερε κάποιο απτό αποτέλεσμα αναφορικά με την αποφυλάκισή τους, η κινητικότητα και μόνο που παρατηρείται στο θέμα, ερμηνεύεται ως ενθαρρυντική εξέλιξη.

Επικαλούμενος τις σχετικές δηλώσεις Γιούνκερ μετά τη σύνοδο της Βάρνας, ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η αποφυλάκιση των δύο αξιωματικών θα έρθει πριν από το Πάσχα.

«Θεωρώ ότι η παρέμβαση των κ. Γιούνκερ και Τουσκ θα έχει αποτέλεσμα και οι δύο στρατιωτικοί θα γυρίσουν στα σπίτια τους πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα. Ωστόσο, δεν είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα συμβεί, διότι στην Τουρκία υπάρχει και ένας αμερικανός όμηρος, ο πάστορας Μπράνσον, τον οποίο ο Ερντογάν θέλει να ανταλλάξει με τις ΗΠΑ με τον Φετουλάχ Γκιουλέν», σημείωσε ο κ. Καμμένος σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, «αν η Τουρκία είναι ειλικρινής και θέλει να επιλέξει έναν ευρωπαϊκό δρόμο, δεν μπορεί να κρατεί δύο στρατιωτικούς και του ΝΑΤΟ, όπου είναι μέλος».

The post Παραμένουν προφυλακισμένοι οι δύο έλληνες στρατιωτικοί appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα