ΕΡΤ Κομοτηνής Ειδήσεις 27-03-2018

10:47 27/3/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην έδρα της Σχολής Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας

Τη Σχολή Αστυφυλάκων Ελληνικής Αστυνομίας στην Κομοτηνή, επισκέφθηκε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, συνοδευόμενος από το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη και το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, Μιχαήλ Σεβδυνίδη.
Ο Διοικητής της Σχολής, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Τζουβάνας, έκανε την

υποδοχή και ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό για τα τρέχοντα ζητήματα της εκπαίδευσης και παρουσία των εκπαιδευομένων Δοκίμων Αστυφυλάκων.
Στη συνέχεια κ. Τόσκας στην ομιλία του προς τους Δόκιμους Αστυφύλακες, έδωσε οδηγίες και παραινέσεις για την περαιτέρω επαγγελματική τους σταδιοδρομία, τονίζοντας ότι η απόκτηση των γνώσεων εντός της Σχολής θα αποτελέσει για αυτούς πολύτιμο εφόδιο.
Επίσης τόνισε ότι οι ενέργειές τους πρέπει να εντάσσονται στο πλαίσιο του Συντάγματος και των Νόμων, έτσι ώστε να καταστούν ικανοί και άξιοι, από κάθε άποψη, να υπηρετήσουν τον πολίτη και την κοινωνία.

Πρωτογενής Τομέας

Αποστόλου: «Είχαμε μια πρώτη νίκη στις διαπραγματεύσεις για την ΚΑΠ αλλά η μάχη είναι σκληρή»

Για μια πρώτη νίκη στις διαπραγματεύσεις για την ΚΑΠ, έκανε λόγο στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, μετά το πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες.
Όπως τόνισε ο κ. ΑΠοστόλου τρία είναι τα θέματα που τα θεωρεί σημαντικά η Έλλάδα.
Πρώτον αυτό της σταθερότητας του προϋπολογισμού της ΚΑΠ.
Δεύτερον να μην περάσει η συγχρηματοδότηση των ενισχύσεων, -επανεθνικοποίηση -της ΚΑΠ. Μετά μάλιστα και τη σχετική τοποθέτηση και του Επιτρόπου Χόγκαν, φαίνεται πως υπάρχει καλή εξέλιξη.
Τρίτον, να αποφευχθεί την πρόταση της παραγράφου 19 που ζητούσε την πλήρη και άμεση εξωτερική σύγκλιση των ενισχύσεων του πυλώνα 1 μεταξύ των κρατών –μελών της Ε.Ε . που δίνονται με βάση την έκταση.
«Με την απόφαση που ελήφθη στο Συμβούλιο Υπουργών είχαμε μια πρώτη νίκη, καθώς άλλαξε η διατύπωση, απαλείφθηκε ο όρος αυτός, και βεβαίως θα υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων του πακέτου Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου. Η μάχη για τη νέα ΚΑΠ είναι μεγάλη και είναι εθνική. Συνεχίζουμε, επιδιώκοντας τη συστράτευση δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα», υπογράμμισε ο κ. Αποστόλου.

Αποστόλου για προβλήματα με ΑΤΑΚ

Σε ότι αφορά το θέμα του ΑΤΑΚ και μετά την σύσταση του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, προέκυψαν προβλήματα σε πολλές περιπτώσεις μισθωμένων αγροτεμαχίων, τροποποιήθηκε η συγκεκριμένη διαδικασία.
«Πρέπει όμως να είναι σαφές ότι θα μπεί τάξη. Μετά το νοικοκύρεμα στην καταβολή των ενισχύσεων, θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για την ορθή καταγραφή και δήλωση των πραγματικών εκτάσεων», τόνισε ο κ. Αποστόλου.
Όχι μόνον επειδή έτσι η χώρα μας θα πάψει να κινδυνεύει από πρόστιμα, καταλογισμούς και μειώσεις των άμεσων ενισχύσεων στο μέλλον, αλλά και γιατί αυτό επιβάλλει το δημόσιο συμφέρον το οποίο υπηρετούμε», υπογράμμισε καταλήγοντας στην εφ’ όλη της ύλης συνέντευξή του ο κ. Αποστόλου.

Νέες καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για τα Σχέδια Βελτίωσης

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει γνωστοποιήσει την τροποποίηση της πρόσκλησης για τα Σχέδια Βελτίωσης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.Πρόκειται για τις δράσεις:
«Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού»,
“Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις”, «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης»,
«Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος».
-Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής του φυσικού φακέλου ορίζεται η 20/06/2018.

Η έγγραφη υποβολή της αίτησης στήριξης υποβάλλεται στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του φυσικού προσώπου ή της έδρας του νομικού προσώπου ή του συλλογικού σχήματος.

Νέα ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων στην πρόσκληση της βιολογικής κτηνοτροφίας

Επίσης το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι, η υποβολή αιτήσεων στήριξης στο πλαίσιο της πρόσκλησης για τη δράση της βιολογικής κτηνοτροφίας, έχει μετατεθεί και θα πραγματοποιείται το διάστημα από την ερχόμενη Παρασκευή 30/03/2018 έως και Παρασκευή 20/04/2018.

«Διεξαγωγή ενημερωτικής συνάντησης με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για τα Μέτρα του ΠΑΑ 2014-2020»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης σε συνεργασία με την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ροδόπης διοργανώνει σήμερα την το πρωΐ, συνάντηση στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Δήμου Ιάσμου.

Αντικείμενο της συνάντησης είναι η ενημέρωση των πολιτών για μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 Επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις(Σχέδια Βελτίωσης) η μείωση της ρύπανσης του νερού από γεωργική δραστηριότητα και
η σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών

Πρόκειται για το ξεκίνημα μίας προσπάθειας ενημέρωσης των κατοίκων σε όλη την έκταση της Π.Ε. Ροδόπης με στόχο την ενημέρωση και την στήριξη του πρωτογενή τομέα,

Εργαστήριο γνωριμίας με τα Βότανα στο καφέ Βαρόσι

Εργαστήριο γνωριμίας με τα βιολογικά βότανα από την Εταιρεία Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών Grizo & Prasino, θα λάβει χώρα αύριο στις 6 το απόγευμα στο καφέ Βαρόσι.
Όσοι θα δηλώσουν συμμετοχή θα μάθουν τη διαφορά ανάμεσα στο τσάι και τα βότανα, όλους τους τρόπους για την σωστή Παρασκευή των βοτανικών ροφημάτων, αλλά και μερικά πράγματα για τις ιδιότητες των βοτάνων.
Το εργαστήριο θα διαρκέσει 1,5 ώρα περίπου και είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, ο αριθμός των οποίων θα είναι περιορισμένος
Τηλέφωνο κρατήσεων 6972311126.

ΤΕΕ
Αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης από ΤΕΕ για Εξοικονομώ κατ’ οίκον

Αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης κατέθεσε το ΤΕΕ – Θράκης σχετικά με τη λειτουργία του προγράμματος ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ.
Στην αναφορά τονίζεται η σημασία του προγράμματος για την περιοχή και ο ρόλος του μηχανικού σε αυτό, ενώ παράλληλα προβάλλονται και τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά τη λειτουργία του συστήματος.
Τέλος το ΤΕΕ – Θράκης ζητά την παρέμβαση του κ. Εισαγγελέα για την εξέταση «λειτουργίας» της πλατφόρμας από την έναρξή της μέχρι σήμερα.

Αυτοδιοίκηση
Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ την Τετάρτη

Συνεδριάζει αύριο στις 18:30 το Περιφερειακό Συμβούλιο στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, στην Κομοτηνή.
Θα συζητηθούν οι επερωτήσεις για το Χιονοδρομικό κέντρο Φαλακρού Δράμας, η Συνέργεια 2018, τα τρέχοντα προγράμματα και η Λειτουργία της Επιτροπής Ισότητας.

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη

Την τακτική του συνεδρίαση πραγματοποιεί αύριο το Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηναίων, με 31 θέματα στην Ημερήσια Διάταξή του. Ξεχωρίζουν:
Πρόσληψη Ναυαγοσωστών και προσωπικού πυρασφάλειας με τρίμηνη σύμβαση για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών στη Δ/νση Περιβάλλοντος Κοθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Κομοτηνής.

Τροποποίηση καταστατικού της Ανώνυμης Εμπορικής Εταιρείας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ Α.Ε.»
΄Εγκριση σχεδίου σύμβασης χορηγίας μεταξύ του Δήμου Κομοτηνής και του TAP (TRANS ADRIATIC Pipeline AG) για την ανακατασκευή 6 παιδικών χαρών εντός των ορίων του Δήμου.

Εκδήλωση του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών

Εκδήλωση διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη ο Δήμος Κομοτηναίων, μαζί με τον Ξενώνα Φιλοξενίας κακοποιημένων Γυναικών, με θέμα: «Δεν είσαι μόνη, Δίκτυο Προστασίας της Γυναίκας ενάντια στη Βία».
Η εκδήλωση θα γίνει στο Πολυλειτουργικό Κέντρο Κομοτηνής, στις 18:30 το απόγευμα.

Εκπαίδευση
Η παράταξη της ΕΡΑ-Αυτόνομης Παρέμβασης στην Ξάνθη υπέρ της μητρικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία της μειονότητας

Θέση υπέρ στο ζήτημα που έχει προκύψει με αντιδράσεις συνδικαλιστών για την πιλοτική παρέμβαση του Ιντιστούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για τη χρήση της μητρικής γλώσσας στα νηπιαγωγεία της μειονότητας, παίρνει η παράταξη της ΕΡΑ-Αυτόνομης Παρέμβασης Ξάνθης.

Επιμελητήρια

Εκδήλωση για τις αδειοδοτήσεις και ελέγχους στον επισιτιστικό κλάδο
Ημερίδα διοργανώνει την αύριο στις 7 το μ.μ. το ΕΒΕΡ Ροδόπης, με αντικείμενο τις αδειοδοτήσεις και τους ελέγχους των επιχειρήσεων, υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Η μερίδα απευθύνεται σε όλους τους Επαγγελματίες του επισιτιστικού κλάδου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις σχετικές διαδικασίες αδειοδότησης και ελέγχου.

Πολιτισμός

Για 5η χρονιά Φεστιβάλ Κιθαριστών Θράκης τον Απρίλιο

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ Κιθαριστών των Βαλκανίων, το καθιερωμένο πλέον Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά, θα διεξαχθεί και φέτος στην Κομοτηνή το διάστημα 11-15 Απριλίου 2018.
Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής, την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θρακιώτη κιθαριστή και συνθέτη Δημήτρη Σβυντρίδη και τη συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών,
Στις φετινές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν, Κιθαριστές από Τουρκία, Βουλγαρία, Ιταλία, το περίφημο Flamengo Guitar Duo με τους Σπύρο Τσιώλη και Δημήτρη Μπάρδα, η Κιθαριστική Ορχήστρα Θράκης, που έχει ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, και σολίστ τους διεθνούς φήμης κιθαριστές, Στέλιο Γκόλγκαρη, (Πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών) και Μιχάλη Σουρβίνο.

Συναυλία θρησκευτικής μουσικής στο Δημ. στο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης

Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης, εν όψει της εορτής του Πάσχα, διοργανώνουν ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ την ερχόμενη Πέμπτη και ώρα 8.30 μ.μ.,
Το πρόγραμμα που θα παρουσιασθεί αποτελείται από συνθέσεις της δυτικής εκκλησιαστικής μουσικής που αποδίδονται από μικτή χορωδία και ορχήστρα.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης.
Τη Μικτή Χορωδία και Ορχήστρα των συνεργαζόμενων για την εκδήλωση Ωδείων διευθύνει ο Θανάσης Τρικούπης.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, θα δώσει συναυλία στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης που οργανώνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού Κομοτηνής.
Η συναυλία θα δοθεί την Παρασκευή 13 Απριλίου, στις 8 το βράδυ, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο της Πανεπιστημιούπολης της Κομοτηνής, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, σε έργα Βιβάλντι, Μπετόβεν και Σβυντρίδη.
Σολίστες, η Ματούλα Χατζή (πίκολο φλάουτο) και η Γκρέτα Παπά (βιολί).
Είσοδος για το κοινό ελεύθερη.
Χορηγός επικοινωνίας : ΕΡΤ Κομοτηνής».

Παράσταση από το Μικρό θέατρο Λάρισας το Σάββατο

Το Μικρο Θέατρο Λάρισας στο πλαίσιο της προβολής των νέων του θεατρικών παραγωγών , που θα περιοδεύσουν σε ολη την ΕΛΛΑΔΑ τον φετινό χειμώνα και πάντα πιστό στο ραντεβού του με Κομοτηνή, παρουσιάζει το ερχόμενο Σάββατο το έργο του Κάρλο Κολόντι, Πινόκιο.
Θα δοθούν δύο παραστάσεις στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου στις 5 και τέταρτο και στις 7 και τέταρτο το απόγευμα. Προπώληση εισιτηρίων γίνεται από το Βιβλιοχαρτοπωλείο Δημοκρίτειο.

www.ert.gr

Keywords
ΕΡΤ, ειδήσεις, κομοτηνη, βρυξέλλες, νέα, παα, δραση, εταιρεία, συμμετοχή, τεε, tap, ξανθη, guitar, duo, θεατρο, πασχα, θεσσαλονικη, μικρο, ελλαδα, ert, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, δωρο πασχα, Καλή Χρονιά, μειωση μισθων, πασχα 2012, δωρο πασχα 2012, γλωσσα δ δημοτικου, γλωσσα στ δημοτικου, γλωσσα ε δημοτικου, κοινωνια, ημερομήνια, δημοκριτειο, το θεμα, βοτανα, βουλγαρια, δωρεαν, εδρα, εθνικη, ημερησια, θεμα, ιταλια, πλαισιο, προγραμμα, τεε, ωρα, βραδυ, βρυξέλλες, γινει, γινεται, διαστημα, διευθυνση, δημος, δημοσιο, δηλωση, δοθει, διοικητης, δωσει, δικτυο, εγγραφη, αιθουσα, υπαρχει, ενημερωση, εργα, εξελιξη, επενδυσεις, ερα, εταιρεία, ζητα, ομιλια, λειτουργια, λογο, μειωση, μικρο, μπετοβεν, νικη, ξεκινημα, παντα, ορος, παα, πεμπτη, περιφερειακο, πινοκιο, προβληματα, προγραμματα, ραντεβου, σαββατο, συνεχεια, συμμετοχή, σχεδια, σχολη αστυφυλακων, τσαι, τουρκια, τρια, φεστιβαλ, χογκαν, ιωαννης, guitar, duo, χωρα, υπουργειο, νομικου, ορχηστρα, tap, θανασης, θεματα, υλικα, βεβαιως
Τυχαία Θέματα