ΣΥΡΙΖΑ: Η πανδημία υπέδειξε αναδιοργάνωση με μόνιμο τρόπο του ΕΣΥ

15:02 9/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κοινή αλήθεια είναι ότι η πανδημία είναι εξαιρετική ευκαιρία για αναδιοργάνωση με μόνιμο τρόπο του ΕΣΥ, τόνισε ο τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο.
Κατηγόρησε όμως την κυβέρνηση ης ΝΔ για έλλειψη πολιτικής βούλησης στο θέμα της ενίσχυσης του ΕΣΥ, ενώ τόνισε

ότι δεν πρέπει να περιμένουμε να περάσει η μπόρα του κορονοϊού και να πάμε σε λογική που είναι υπέρ του ιδιωτικού τομέα, δηλώνοντας ότι είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να περάσει αυτή η φιλοσοφία.
Στη συνέντευξη τύπου ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης επισήμανε τα κενά που υπάρχουν σε προσωπικό στις μονάδες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ εξέφρασε την ανησυχία του και για τη στελέχωση των ιατρείων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.
Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Χίο, ο Τομεάρχης υγείας του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με γιατρούς και εργαζόμενους στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο, επισκέφθηκε το κέντρο υγείας Χίου και Πυργίου, είχε συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη υγείας Παντελή Βρουλή.
Ο κ. Ξανθός χαρακτήρισε αξιόμαχο και αξιόπιστο το Νοσοκομείο, που έχει όμως κρίσιμο έλλειμμα στη ΜΕΘ, αλλά και να δημιουργηθεί μονάδα χημειοθεραπείας.
Παρέμβαση στη συνέντευξη τύπου έγιναν από το γραμματέα της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Φραγκίσκο Σέργη και τον υπεύθυνο για θέματα υγείας στη νομαρχιακή επιτροπή Δημήτρη Παπαληό.

The post ΣΥΡΙΖΑ: Η πανδημία υπέδειξε αναδιοργάνωση με μόνιμο τρόπο του ΕΣΥ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα