Παρουσίαση της πορείας των έργων στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας – Απείχε η μείζων μειοψηφία

15:02 9/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία των έργων στο Δήμο Καρδίτσας ήταν το θέμα της τακτικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, από την οποία απείχε η ομάδα της μείζονος μειοψηφίας. Η “Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας” υποστηρίζει ότι η παρούσα διοίκηση του δήμου οικειοποιείται έργα που δρομολόγησε η παράταξη ως προηγούμενη δημοτική αρχή, και επιπλέον δεν υπήρξε ανταπόκριση σε αίτημα συμβούλων προς το δήμο για την παροχή στοιχείων μιας σειράς έργων.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας υπογράμμισε ότι επέλεξε να απαντήσει στη μείζονα μειοψηφία στη διάρκεια της συνεδρίασης για να ενημερωθούν οι

σύμβουλοι όλων των παρατάξεων.

Η κ. Άλκηστις Κολοκύθα ανέφερε ότι πέρασαν 40 ημέρες από το σχετικό αίτημα και αντί να υπάρξει απάντηση δρομολογήθηκε συνεδρίαση σε ώρα και μέρα που ο επικεφαλής δεν μπορούσε να παραστεί ενώ δε δόθηκαν και σχετικές εισηγήσεις στους δημοτικούς συμβούλους.

Ο κ. Τσιάκος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι οι απαντήσεις θα δίνονται θεσμικά εντός του δημοτικού συμβουλίου, σημειώνοντας ότι δε γίνεται να ζητάνε στοιχεία και να μην παρίστανται στη θεσμική παρουσίασή τους.

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Μάττας, ενώ η παρουσίαση των έργων έγινε από το στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργο Χριστούλα.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιάννης Σβάρνας σε γραπτή του δήλωση τονίζει: “Παρακολουθούμε όλο αυτό το διάστημα τη συνεχή προσπάθεια του νυν Δημάρχου να οικειοποιηθεί την δουλειά μας, ως προηγούμενη Δημοτική Αρχή, που είχε ως αποτέλεσμα την ένταξη δεκάδων έργων που σύντομα θα βελτιώσουν την εικόνα του Δήμου μας… Ακόμα και τα λάθη του προσπαθεί να τα παρουσιάσει ως επιτυχία. Π.χ. Το έργο «Βελτίωση πρόσβασης σε αγροτικές και κτηνοτροφικές περιοχές» προϋπολογισμού 1.736.000 € καθυστέρησε απαράδεκτα να δημοπρατηθεί και τώρα παρουσιάζεται ως νέα πρόταση. Εκεί που μας χρωστάγανε μας πήραν και το βόδι λέγεται αυτό… Τον καλούμε έστω και τώρα να αλλάξει ρότα. Να συμφιλιωθεί με την αλήθεια. Πράγματι βάλαμε τον πήχη πολύ ψηλά. Ας το παραδεχτεί και στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας, να εγκαταλείψει την προσπάθεια οικειοποίησης, να δουλέψει ώστε να εντάξει νέα έργα που έχει ανάγκη ο δήμος μας. Εδώ θα είμαστε για να επικροτούμε τις επιτυχίες, αν υπάρξουν και να στηλιτεύουμε τα ψεύδη που μέχρι τώρα κυριαρχούν.
Προς το παρόν δεν θα νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας την εμμονή του στη στρέβλωση και το ψέμα και απέχουμε από τη συνεδρίαση”.

 

Δείτε τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα