Σέρρες: Ευρεία σύσκεψη για την αποκατάσταση ζημιών – Τι θα γίνει με τη γέφυρα του Τσέλιου

13:47 9/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η απάντηση – πόρισμα των ειδικών για τη γέφυρα του Τσέλιου, που παραμένει κλειστή μετά την πρόσφατη μεγάλη πλημμύρα, και αμέσως μετά θα συζητηθεί στην Οικονομική Επιτροπή το πώς θα κινηθεί και θα πράξει ο Δήμος Σερρών, δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο αντιδήμαρχος Έργων και Υποδομών, Γιώργος Νυχτοπάτης.

Ο κ. Νυχτοπάτης εξήγησε πως θα επιλέξουν να κινηθούν σε δύο κατευθύνσεις ανάλογα με το πόρισμα των ειδικών, δηλαδή, ή θα γίνει μια παρέμβαση στη γέφυρα που θα διασφαλίζει την

ασφάλεια της χρήσης της για τα επόμενα χρόνια, ή θα προχωρήσουν στην κατασκευή νέας γέφυρας, για την οποία ήδη υπάρχει μελέτη, αφού γίνουν κάποιες τροποποιήσεις.

Τόνισε επίσης πως έως τότε η γέφυρα θα παραμείνει κλειστή, αφού το πόρισμα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ αναφέρει πως δεν αποκλείεται μια αιφνίδια πτώση της γέφυρας, σε ενδεχόμενη νέα πλημμύρα.

«Συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης»

Παράλληλα  ο αντιδήμαρχος είπε πως συνεχίζονται τα έργα αποκατάστασης στην Κοιλάδα και στην Ορεινή. Στην «κόκκινη γέφυρα» αποκαταστάθηκε  το πρανές μετά την κατολίσθηση που είχε υποστεί από την πλημμύρα, έχει ήδη καθαριστεί το ρέμα και έχει γίνει μια μικρή διάνοιξη, για τις ξύλινες γέφυρες αναμένονται οι αδειοδοτήσεις, και προχωρούν οι αποκαταστάσεις στα υπόλοιπα σημεία.

Ο κ. Νυχτοπάτης τόνισε πως προτεραιότητα αποτελεί και η αποζημίωση από το αρμόδιο υπουργείο τόσο του Δήμου Σερρών όσων και των δημοτών που υπέστησαν καταστροφές από την πλημμύρα του Ιουνίου.

Ευρεία σύσκεψη στον Δήμο Σερρών

Οι επόμενες κινήσεις του Δήμου Σερρών και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την άμεση επίλυση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων και στη Γέφυρα του Τσέλιου από τις πρόσφατες πλημμύρες, καθώς και η άμεση αποζημίωση των πληγέντων και η αποκατάσταση των υποδομών στις πληγείσες περιοχές των Σερρών, της Ορεινής και του Λευκώνα, καθορίστηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης χθες στο Δημαρχείο Σερρών.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Σερρών, Αλέξανδρος Χρυσάφης, ο αντιδήμαρχος Έργων Υποδομών, Γιώργος Νυχτοπάτης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, ο ειδικός συνεργάτης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιάννης Χατζόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου του κ. Καραμανλή, Αλέξης Γκράτσιος και στελέχη υπηρεσιών του Δήμου.

Σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι στην εν λόγω σύσκεψη προσδιορίστηκαν και τα επόμενα βήματα τόσο για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου όσο και για την απόκτηση του υφιστάμενου χώρου από τον Δήμο Σερρών. Επίσης, δρομολογήθηκαν όλες οι επόμενες ενέργειες για  την κατασκευή των νέων κτιρίων για την Πυροσβεστική, καθώς και τα δρομολογούμενα έργα ασφαλτοστρώσεων, για τα οποία εγκρίθηκε πρόσφατα χρηματοδότηση ύψους 1,05 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα