ΣΥΡΙΖΑ για απόφαση ΕΣΡ σχετικά με το βίντεο για δηλώσεις Β. Διαμαντόπουλου

19:20 14/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Ως μία από τις «πιο μελανές στιγμές» στην ιστορία του ΕΣΡ χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του Συμβουλίου, η οποία «δικαιολογεί την υιοθέτηση και προβολή εκ μέρους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA του χαλκευμένου βίντεο που αφορούσε δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Β. Διαμαντόπουλου».Το Εθνικό Συμβούλιο
Ραδιοτηλεόρασης έστειλε στο αρχείο την υπόθεση. «Το βίντεο ήταν κυβερνητική ανακοίνωση, που μετέδωσε ο σταθμός» δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννης Λασκαρίδης, ανακοινώνοντας την απόφαση της Ολομέλειας του ΕΣΡ, που κατά πλειοψηφία αθώωσε το «Mega», θεωρώντας «δήλωση» το επίμαχο βίντεο.

Μειοψήφησαν η αντιπρόεδρος Λίνα Αλεξίου και το μέλος Γιάννης Παπακώστας προτείνοντας πρόστιμο 50.000 ευρώ και 20.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ο σταθμός είχε την υποχρέωση να μεταδώσει την κυβερνητική ανακοίνωση και την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που έκανε. Ο σταθμός δεν έκανε καμία χάλκευση» είπε ο κ. Λασκαρίδης και πρόσθεσε πως την επόμενη μέρα το πρωί το κανάλι μετέδωσε μεγαλύτερο μέρος του βίντεο. Από την υπόθεση απαλλάχθηκε και ο τηλεοπτικός σταθμός STAR.
Keywords
Τυχαία Θέματα