ΔΗΜΑΡ: Σε πορεία εξόδου από την κρίση με στόχο την ανάπτυξη χωρίς άλλα μέτρα

16:50 14/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Σε ανακοίνωσή της με αφορμή τις εξελίξεις στην οικονομία και την έγκριση των επόμενων δόσεων η ΔΗΜΑΡ αναφέρει ότι η χώρα αρχίζει να βρίσκεται σε σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση, ότι οι επόμενοι στόχοι της κυβέρνησης πρέπει να είναι η ανάπτυξη και η προστασία των στρωμάτων εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και ότι δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πρόσθετο μέτρο σε μισθούς και συντάξεις.

Συγκεκριμένα η ΔΗΜΑΡ
αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Οι θετικές παραδοχές της Κομισιόν για τη δημοσιονομική προσαρμογή σε συνδυασμό με την έγκριση της ευρωζώνης για την καταβολή διπλής δόσης ύψους 7,5 δις ευρώ επιβεβαιώνουν ότι η χώρα αρχίζει να βρίσκεται σε σταθερή πορεία εξόδου από την κρίση.

Χωρίς διάθεση ωραιοποίησης της κατάστασης, αλλά και εφησυχασμού, επισημαίνουμε ότι οι επόμενοι στόχοι της κυβέρνησης πρέπει να είναι η ανάπτυξη και η προστασία των στρωμάτων εκείνων που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση. Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις.

Επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπάρχει περιθώριο για κανένα πρόσθετο μέτρο σε μισθούς και συντάξεις. Αντιθέτως πρέπει να υπάρξουν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, για την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων και την προώθηση των μεγάλων διαρθρωτικών αναγκών που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και η δημόσια διοίκηση.

Η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής είναι η άμεση προτεραιότητα».
Keywords
Τυχαία Θέματα