Συντονιστικό φορέων «Χάθηκε το μειωμένο ΦΠΑ- Ήρθε η ώρα να μιλήσει η Λέσβος»

09:19 6/12/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη βεβαιότητα ότι οι θεσμοί απέκλεισαν τη δυνατότητα διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά αλλά και ότι η κυβέρνηση δεν το διαπραγματεύτηκε εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του συντονιστικού επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα και κάλεσε όλους τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού την Πέμπτη στις 9:00 το βράδυ στο επιμελητήριο προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις, για τη μορφή δυναμικών κινητοποιήσεων.

Το συντονιστικό κάλεσε στη συνάντηση

αυτή όλους τους φορείς του νησιού , τους τρεις βουλευτές αλλά και το εργατικό κέντρο Λέσβου .

«Οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι οι θεσμοί δεν έκαναν δεκτό το αίτημα και η κυβέρνηση δε το πάλεψε» τόνισε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς .

¨Η μελέτη που εκπονήσαμε και αποδεικνύει ότι το όφελος για το δημόσιο από την αύξηση του ΦΠΑ είναι μόλις 20 εκατομμύρια δεν ελήφθη καθόλου υπόψη, η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε αυτό το «όπλο» που της δώσαμε» τόνισε ο αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου και πρόεδρος των φοροτεχνικών Παναγιώτης Τατάκης.

«Τι θα γίνει από δω και μπρος, με ποιο τρόπο θα αντιδράσουμε , θα αποφασιστεί την Πέμπτη το βράδυ και η συμμετοχή όλων σε αυτή τη μάζωξη θα κρίνει και τη δυναμική των κινητοποιήσεων» τόνισε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Μυτιλήνης Παναγιώτης Παπαρίσβας.

«Με την αύξηση του ΦΠΑ θα ακριβύνουμε και σαν τουριστικός προορισμός οπότε θα απομονωθούμε περεταίρω» τόνισε ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Παναγιώτης Χατζηκυριάκος .

«Στην οικοδομή που κινεί 40 επαγγέλματα θα είναι ακόμα μια μαχαιριά η αύξηση του ΦΠΑ» είπε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Στρατής Μανωλακέλλης.

«Υπήρξε εμπαιγμός των νησιών για να μην αντιδράσουν, αν ήθελε να το πετύχει θα το έκανε , υπήρξε όμως στρατηγική για να μη γίνει. Τις ημέρες που συζητείται ο προϋπολογισμός, η Λέσβος πρέπει να είναι στο δρόμο» τόνισε ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Απόστολος Βαλτάς

«Το νησί έχει βάλει πλάτη πολλές φορές σε σοβαρά ζητήματα. Ακόμα και τώρα έχουμε χρόνο να αντιδράσουμε» τόνισε ο Γιώργος Κατουσέλλης από το οικονομικό επιμελητήριο.

Ρεπορτάζ: Μυρσίνη Τζινέλλη

Keywords
Τυχαία Θέματα