Λάρνακα: Έβαζαν μηχανισμό σε ΑΤΜ για αντιγραφή πιστωτικών

Ένα ακόμα πρόσωπο από τη Βουλγαρία από τα τέσσερα συνολικά που καταζητούνταν, συνέλαβε η Αστυνομία σε σχέση με την υποκλοπή δεδομένων πιστωτικών καρτών από ΑΤΜ με την τοποθέτηση ενός ειδικού μηχανήματος αντιγραφής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον «Πολίτη», η υπόθεση προέκυψε τον περασμένο Αύγουστο, όταν όμως αντιλήφθηκαν την υποκλοπή, οι δράστες είχαν προλάβει να κάνουν ανάληψη 3,430 ευρώ.

Τότε είχαν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης εναντίον τεσσάρων Βουλγάρων, ένας εκ των οποίων είχε συλληφθεί τελικά. Την προηγούμενη

Δευτέρα συνελήφθη ακόμα ένας ενώ επέστρεφε στην Κύπρο και τέθηκε υπό εξαήμερη κράτηση.

Σύμφωνα με τα γεγονότα της απόφασης, στις 14 Αυγούστου του 2017 η συντονίστρια διαχείρισης κινδύνων και απάτης της Τράπεζας Κύπρου διαπίστωσε ότι μεταξύ των ημερομηνιών 5-7 του ίδιου μήνα είχε τοποθετηθεί σε ΑΤΜ, σε υποκατάστημα στη Λάρνακα, μηχανισμός αντιγραφής καρτών.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες πήραν 3,430 ευρώ κάνοντας αναλήψεις από διάφορα υποκαταστήματα σε Λευκωσία και Πέρα Χωριό.

Από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης φάνηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες, καθώς και τα πρόσωπα των δύο επιβαινόντων σε αυτό.

Λίγο καιρό αργότερα, στις 10 Σεπτεμβρίου, φρουρός ασφαλείας τηλεφώνησε στην Αστυνομία και ανέφερε ότι πλησίον άλλης ΑΤΜ στα Λατσιά παρατήρησε δύο πρόσωπα να κινούνται ύποπτα, έχοντας μαζί τους τρυπανάκι. Όταν κλήθηκε μηχανικός της τράπεζας, διαπίστωσε ότι και σε αυτή την περίπτωση είχε τοποθετηθεί στο ΑΤΜ μηχανισμός αντιγραφής καρτών. Δυο ημέρες αργότερα, διαπιστωνόταν υποκλοπή δεδομένων πιστωτικών καρτών και από ΑΤΜ στον Στρόβολο.

Keywords
Τυχαία Θέματα