Σύντομα οι αποφάσεις για τέλη κυκλοφορίας -επίδομα θέρμανσης

17:27 10/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις αλλαγές στη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και τα τέλη κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων.

Επίδομα Θέρμανσης

Οι αλλαγές που βρίσκονται στο τραπέζι της συζήτησης αφορούν στην καλύτερη στόχευση της κατανομής του επιδόματος, προκειμένου ακόμη και εντός του ίδιου νομού να ευνοούνται, όσοι το έχουν περισσότερο ανάγκη με βάση τις κλιματολογικές

συνθήκες.

Στο βαθμό όπου μπορούν να υποστηριχθούν οι αλλαγές από τις υπηρεσίες σε τεχνικό επίπεδο, οι αλλαγές θα προχωρήσουν» ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Τέλη Κυκλοφορίας

Σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, οι αλλαγές τις οποίες είχε εισηγηθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, προέβλεπαν μειώσεις τελών κυκλοφορίας για τα παλαιά και μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα και αυξήσεις για τα καινούργια και ακριβά άνω των 2.000 κυβικών.

Θα δούμε, αν τελικά θα υπάρξουν αλλαγές πρόσθεταν οι ίδιοι κύκλοι ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο αναβολής των επικείμενων από 1η Ιανουαρίου 2017 αυξήσεων στον ΕΦΚ των καπνικών, αίτημα που τίθεται απο φορείς της αγοράς, ανέφεραν ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.

Τόνισαν, ωστόσο ότι, σε κάθε περίπτωση, σταδιακά, στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι, όσο αυξάνονται τα έσοδα, να μειώνονται οι έμμεσοι φόροι.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα