«Δεν φυλακιζόμαστε σε 780 χιλιάδες τ.μ., ούτε θέλουμε εδάφη κανενός»

17:01 10/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Tις θέσεις του για «τα σύνορα της καρδιάς» της Τουρκίας, επανέλαβε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Άλλα είναι τα φυσικά και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας».

Με αφορμή την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ και αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις κατά του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος επιχείρησε να παραλληλίσει τη στρατηγική του

Κεμάλ για την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους με τις διώξεις που συνεχίζονται από τον περασμένο Ιούλιο και την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος:
«Τα αδέλφια μας στην Μουσούλη, το Κιρκούκ, το Χουμούς και στα Σκόπια, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά είναι εντός των συνόρων της καρδιάς, στο επίκεντρο της καρδιάς μας».

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν προέκυψε από το πουθενά. Όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία έλαβε την σκυτάλη από τους Σελτζούκους, έτσι και η Τουρκική Δημοκρατία την παρέλαβε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ενστερνιζόμαστε την ιστορία μας στο σύνολό της», πρόσθεσε ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα