Συνεργαζόμενες Αρ. Κινήσεις Εκπαιδευτικών: άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου

13:22 28/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε ανακοίνωσή της η συνδικαλιστική οργάνωση των Συνεργαζόμενων Αριστερών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Ξάνθης, παίρνει θέση για το νέο Νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας και ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Σταχυολογούμε μερικά χαρακτηριστικά σημεία των αντιεκπαιδευτικών και αντιδραστικών αλλαγών, άμεσα αντιληπτά με την πρώτη ανάγνωση, και θα επανέλθουμε:
– Μετατροπή της Β/θμιας σε ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο, αυξάνοντας τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα σε όλες τις

τάξεις και θεσμοθετώντας πανελλαδικού τύπου εξετάσεις.
-Επαναφορά της ισοπεδωτικής τράπεζας θεμάτων στο Λύκειο, που θα οδηγεί χιλιάδες μαθητές/τριες στα φροντιστήρια, τον αποκλεισμό και τα φτηνά προγράμματα μεταγυμνασιακής κατάρτισης.
– Αύξηση του αριθμού των πρότυπων σχολείων, δημιουργώντας συνειδητά και σκόπιμα ένα νέο τοπίο στην εκπαίδευση με σχολεία δύο κατηγοριών, προσηλωμένο στο ταξικό ιδεολόγημα της υποτιθέμενης «αριστείας».
– Επιμονή στην τιμωρία και όχι την πρόληψη και την παιδαγωγική διαδικασία με την αυστηροποίηση των μαθητικών ποινών, και την αναγραφή της διαγωγής των μαθητών/τριών στους απολυτήριους τίτλους και άρα τον δια βίου στιγματισμό.
– Αποκλεισμός των μαθητών/τριών άνω των 17 από τα ημερήσια ΕΠΑΛ με το αστήρικτο σκεπτικό της εξάλειψης του μπούλινγκ, ενισχύοντας έτσι τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια. Αυτό σημαίνει τον αποκλεισμό πάνω από το 1/3 του μαθητικού δυναμικού.
– Εσωτερική και εξωτερική τιμωρητική αξιολόγηση για σχολεία και εκπαιδευτικούς. – Κατηγοριοποίηση των σχολείων και ένταση του ανταγωνισμού με στόχο την χειραγώγηση και τον έλεγχο των εκπαιδευτικών.
– Δυσμενείς αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των αναπληρωτριών/τών μέσω της αύξησης των ετών ποινής όσων δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα