Συναυλία του συνθέτη Hauschka στο πλαίσιο του Reworks Agora

11:39 8/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Reworks Agora, το πολυδύναμο και διαθεματικό φόρουμ του Reworks festival, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία για το φετινό σύγχρονο μουσικό φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Συζητήσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες και προβολές θα πραγματοποιηθούν και φέτος με στόχο να παρουσιάσουν τις πιο καινοτόμες εξελίξεις πάνω στη μουσική,

την ψηφιακή κουλτούρα, την δημιουργική οικονομία και τον πολιτισμό, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξή τους στην Ελλάδα.

Το Reworks Agora στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος We are Europe, υποδέχεται φέτος το European Lab, το φόρουμ ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής στην Ευρώπη, του Nuits Sonores και το Insomnia Festival από το Τρόμσο της Νορβηγίας, τα οποία θα συνεπιμεληθούν με το Reworks Agora μέρος των πάνελ και των προβολών αντίστοιχα. Περισσότερες συνέργιες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Παράλληλα το Reworks Agora παρουσιάζει την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017 την συναυλία του πρωτοποριακού πιανίστα και συνθέτη Volker Bertelmann, ή Hauschka όπως είναι ευρύτερα γνωστός. Ένος μουσικού που έφερε μια νέα διάσταση στην τεχνική του προετοιμασμένου πιάνου, μια τεχνική όπου αντικείμενα όπως κομμάτια χαρτιού, μέταλλα και άλλα στοιχεία είναι συνδεδεμένα με τις χορδές δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στον ήχο.

O ίδιος αποκαλεί τον εαυτό του «ηχητικό ερευνητή» ενώ οι περισσότερες συνθέσεις του χαρακτηρίζονται από ένα κράμα ομορφιάς, εφήμερου, μελαγχολίας και έκπληξης. Ο Hauschka είναι ένας πολυδιάστατος μουσικός ο οποίος είναι επίσης γνωστός για τις συνθέσεις του στο πεδίο του κινηματογράφου, του θεάτρου, και της τέχνης, με αρκετές βραβευσεις στο ενεργητικό και με αποκορύφωμα την υποψηφιότητά του για το Όσκαρ μουσικής για την ταινία “Lion” το 2017. Την υπεροχή δουλειά του θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε από κοντά στη Θεσσαλονίκη για μια μοναδική εμφάνιση στα πλαίσια του Reworks Agora.

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου @ Μέγαρο Μουσικής

Reworks Agora, 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
Reworks Agora+ (Συζητήσεις / Προβολές / Συναυλία Hauschka) : 17 ευρώ
Reworks Agora (Συζητήσεις / Προβολές) :10 ευρώ
Reworks Agora Μειωμένο -φοιτητές, μαθητές, κάρτα ανέργων- (Συζητήσεις / Προβολές) :5 ευρώ
Reworks Agora+ και re:publica Thessaloniki (Συζητήσεις / Προβολές / Συναυλία Hauschka & re:publica Thessaloniki 11-13 Σεπτ.) : 40 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα