Επίσκεψη Μακρόν: Το πρόγραμμα (live)

11:25 8/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στη χώρα μας. Αναμένεται να υπογραφούν σημαντικές συμφωνίες για τη στήριξη της ελληνικής αναπτυξιακής τράπεζας από την αντίστοιχη γαλλική, τη συμμετοχή γαλλικής εταιρείας στην αγορά του ΟΛΘ, αλλά και στους κλάδους της άμυνας, των μεταφορών, της ενέργειας και των νέων τεχνολογιών. Αυτήν την ώρα ο Γάλλος Πρόεδρος βρίσκεται

στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» για συνάντηση εργασίας στρογγυλής τραπέζης με επικεφαλής ελληνικών και γαλλικών επιχειρήσεων, υπό τόν ίδιο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Ικανοποιημένη δηλώνει η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα της επίσκεψης Μακρόν. Πηγές του Μαξίμου σημείωναν ότι η αναγνώριση από τον Γάλλο πρόεδρο της ανάγκης να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση σύντομα και χωρίς νέες απαιτήσεις από το ΔΝΤ, είναι ενδεικτική της σημασίας που αποδίδει στην οριστική υπέρβαση της ελληνικής κρίσης.

Η ανάγκη αναμόρφωσης της Ευρώπης σε μία πιο δημοκρατική κατεύθυνση, με κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη, επισημάνθηκε στις ομιλίες Μακρόν, Παυλόπουλου και Τσίπρα.

Στην ανάγκη επανεκκίνησης της Ευρώπης, με τολμηρές αλλαγές, αναφέρθηκε ο Γάλλος πρόεδρος κατά την ομιλία του στον λόφο της Πνύκας, κάνοντας λόγο για περισσότερη και πιο δημοκρατική Ευρώπη και προτείνοντας έναν οδικό χάρτη για το μέλλον της.

Την ανάγκη να προωθηθεί ο διάλογος για «ένα νέο συμβόλαιο Δημοκρατίας στην Ευρώπη» ώστε να επανέλθουν η αλληλεγγύη και η ισονομία μεταξύ των κρατών και των πολιτών, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το πρόγραμμα του Γάλλου Προέδρου σήμερα Παρασκευή:

11.45-12.00: Επίσκεψη του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της συζύγου του στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή (Οδός Διδότου 6). Παρουσίαση σε μορφή 3D των αρχαιολογικών ανασκαφών στη Δήλο.

12.00-13.15: Δεξίωση προς τιμήν της Γαλλικής κοινότητας από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

13.30-14.45: Γεύμα του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της συζύγου του με Έλληνες και Γάλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους (Γαλλικό Ινστιτούτο).

14.45-15.15: Συνάντηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας με εκπροσώπους Ελληνικών και Γαλλικών ΜΜΕ.

15.15: Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με αυτοκινητοπομπή, για το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

16.00: Αναχώρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Σχετική είδηση:

Μακρόν – Τσίπρας: Η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη (video) Τα μηνύματα Τσίπρα-Μακρόν από το λόφο της Πνύκας (video)
Keywords
Τυχαία Θέματα