Συναυλία Σαβίνας Γιαννάτου & Σπύρου Μάνεση στο Μουσικότροπο

12:22 29/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Η τρίτη συναυλία του Φεστιβάλ Μουσικότροπο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στις 20:30 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με την ερμηνεύτρια και συνθέτρια Σαβίνα Γιαννάτου και τον σπουδαίο συνθέτη και δεξιοτέχνη Σπύρο Μάνεση στο πιάνο.

Θα παρουσιαστούν παραδοσιακά τραγούδια από διάφορες χώρες, διασκευασμένα από τον Σπύρο Μανέση σε φόρμες αυτοσχεδιασμού που σχετίζονται με την τζαζ και τη σύγχρονη μουσική, καθώς και τραγούδια κυρίως μελοποιημένης ποίησης, του Μάνου Χατζιδάκι, της Λένας Πλάτωνος και του Δημήτρη Μαραγκόπουλου.

Εισιτήρια: Κανονικό: 10€, Μειωμένο:

7€ (Άνεργοι, ΑΜΕΑ, Φοιτητικό).
Προπώληση: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (πλ. Λαού, τηλ. 2410 536886).

Σαβίνα Γιαννάτου – Τραγούδι
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου και αργότερα με τον Σπύρο Σακκά στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης. Αποφοίτησε από το τμήμα Performance and Communication Skills του Guildhall School of Music and Drama στο Λονδίνο με υποτροφία του «Μουσηγέτη».
Ξεκινησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία τραγουδωντας τραγουδια της Λενας Πλατωνος στην εκπομπή του Γ’ Προγράμματος της ΕΡΤ «Εδώ Λιλιπούπολη» (1978-81). Από τότε, έχει συνεργαστεί με τους συνθέτες: Λ. Πλάτωνος, Ν. Μαμαγκάκη, Ν. Κυπουργό, Μ.Γρηγορίου, Δ. Μαραγκόπουλο, Δ.Καμαρωτό, Β.Κατσούλη, Α.Γεωργιου, A. Andersen, B. Guy κ.α. Από το 1992 ασχολείται με τον ελεύθερο φωνητικό αυτοσχεδιασμό στο χώρο της free jazz.
Από το 1994 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με το συγκρότημα «Primavera en Salonico» ερμηνεύοντας τραγούδια από την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια σε μουσικά φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και δισκογραφώντας για τις εταιρείες ΛΥΡΑ και ECM.
Έχει συνθέσει μουσική για το Εθνικό Θέατρο, το Κ.Θ.Β.Ε., το ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας, το Θέατρο του Νέου Κόσμου, καθώς και για ντοκιμαντέρ, παραστάσεις παντομίμας και video art. Η δισκογραφία της περιλαμβάνει γύρω στους τριάντα δίσκους.
Σπύρος Μάνεσης – Πιάνο
Ο πιανίστας Σπύρος Μάνεσης είναι ενεργό μέλος της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής τζαζ σκηνής.
Στις σπουδές του περιλαμβάνονται πτυχίο κλασικού και δίπλωμα τζαζ πιάνου από το ωδείο Athenaeum και Master από το Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ.
Ως leader ή co-leader έχει ηχογραφήσει τα άλμπουμ Trioism, Undelivered, 9 portraits of Lena Platonos, First takes και Chronos Project. Έχει συνεργαστεί με μια πλειάδα κορυφαίων μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει περιοδεύσει σε Ευρώπη και Αμερική. Έχει επίσης συμπράξει ως σολίστ με συμφωνικές ορχήστρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Το 2015 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον πρώτο ελληνικό τζαζ διαγωνισμό «Απόλλων» με το project του SpiralTrio. Διδάσκει τζαζ πιάνο στα ωδεία Athenaeum και Μουσικής Πράξης και είναι επισκέπτης καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα