Τζανακόπουλος: «Τάση δημιουργίας πολιτικών συγκλίσεων εκτός από Μητσοτάκη-Λεβέντη»

12:22 29/1/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

«Το πολιτικό συμπέρασμα από τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι ότι φαίνεται να δημιουργείται μια σύγκλιση με τα περισσότερα κόμματα, με εξαίρεση τον κ. Μητσοτάκη και την Ένωση Κεντρώων», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real fm».

Χαρακτήρισε «μεγάλη εξαίρεση» και «δυστυχή εξέλιξη» τη στάση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και σημείωσε ότι «έχει απομείνει μόνος με τον κ. Λεβέντη

σε μία γραμμή η οποία δείχνει ότι ούτε το πολιτικό σθένος έχει να υπηρετήσει μια εθνικά υπεύθυνη, σοβαρή και αποτελεσματική πολιτική και επίσης, από ό,τι φαίνεται, αμφιταλαντεύεται διαρκώς και τελικά καταλήγει να σύρεται από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του». Πρόσθεσε πως είναι «αδιέξοδη» αυτή η πολιτική του κ. Μητσοτάκη, η οποία «δεν συνάδει και με την πολιτική γραμμή που είχε η ΝΔ στο παρελθόν για το συγκεκριμένο ζήτημα».

Σχετικά με τις αναφορές για παραίτηση του Πάνου Καμμένου αν έρθει στη Βουλή πρόταση για σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» είτε με γεωγραφικό, είτε με χρονικό προσδιορισμό απάντησε πως σε καμία περίπτωση ο κ. Καμμένος δεν έχει εκφράσει τέτοια πολιτική πρόθεση, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό ήταν σε πολύ καλό κλίμα, έχει «καλή χημεία» με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αποσαφήνισε ότι δεν προέκυψε κανένα θέμα με την σταθερότητα της κυβέρνησης και σε ότι αφορά την κυβερνητική πλειοψηφία είπε πως «είναι δεδομένη και σταθερή».

Παράλληλα, τόνισε ότι «προσερχόμαστε με την εθνική θέση στη διαπραγμάτευση», «εφόσον επιτευχθεί συμφωνία δεν θα έχουμε απλά μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά θα έχουμε μία ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι «θα έλεγε κανείς ότι έχει υπερβεί τα όρια». Αναλυτικά δήλωσε: «Σε ό,τι αφορά τον Δημήτρη Καμμένο θα έλεγε κανείς ότι έχει υπερβεί τα όρια και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά αυτός ο αντιπολιτευτικός οίστρος. Από εκεί και πέρα ο καθένας παίρνει την ευθύνη των λόγων του και την ευθύνη της στάσης του».

Σχετικά με την κριτική που ασκείται στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, επειδή πήγε στην περιοχή των Ιμίων και έριξε στεφάνι στη θάλασσα, στη μνήμη των Ελλήνων στρατιωτικών που έχασαν τη ζωή τους εκεί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι καλώς βρέθηκε στην περιοχή και δεν καταλαβαίνει τον λόγο που του ασκείται η κριτική.

«Δεν υπάρχει καμιά «γκρίζα ζώνη», τα ελληνικά σύνορα είναι δεδομένα, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι επίσης δεδομένα και κάνουμε ό,τι πρέπει για την υπεράσπισή τους και νομίζω ότι καλώς ο κ. Καμμένος βρέθηκε στην περιοχή για να αποτίσει φόρο τιμής στους νεκρούς του ελληνικού στρατού. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο για τον οποίο δέχεται κριτική ο κ. Καμμένος σε σχέση με αυτή την κίνηση, η οποία είναι μια παράδοση των υπουργών Εθνικής ‘Αμυνας».

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα