Ευ. Βενιζέλος: "Μαζί με τον πρωθυπουργό εγγυόμαστε την σταθερότητα της χώρας"

00:41 4/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Το μήνυμα ότι ο ίδιος μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά είναι εγγυητές της σταθερότητας της χώρας έστειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, που πραγματοποιήθηκε στη σκιά της υπόθεσης Μπαλτάκου.Ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε ότι, «τώρα που βγαίνουμε από την κρίση και το μνημόνιο,
τώρα που αλλάζουμε σελίδα, τώρα που οι Έλληνες μπορούν να ξανακερδίσουν το χαμένο έδαφος, η σταθερότητα είναι εθνικό αγαθό» και ότι «κανείς δεν μπορεί να τη θίξει τη σταθερότητα, κανείς δεν μπορεί να την υπονομεύσει, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα».

Ο Ευ. Βενιζέλος επισήμανε την ανάγκη ύπαρξης και ενίσχυσης του προοδευτικού πόλου που εκπροσωπεί το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. «Ελπίζουμε τώρα να γίνεται αντιληπτό ακόμα περισσότερο πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος αυτός για την εθνική στρατηγική που ακολουθεί η χώρα, στην οποία προσχώρησαν εκ των υστέρων κι άλλες δυνάμεις και αυτό είναι καλό» τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Παράλληλα, τόνισε ότι η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, που έχει ζητήσει για το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει.

Αναφορικά με την υπόθεση Μπαλτάκου, τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής της συζήτησης στη Βουλή που έχει ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ωστόσο ότι «είναι τραγικό για τη Δημοκρατία και το κράτος δικαίου κάποιες πολιτικές δυνάμεις να υιοθετούν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής για να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη».

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «έκλεισε ένας κύκλος και ανοίγει ένα νέο βιβλίο. Παρουσιάσαμε το νέο αναπτυξιακό πρότυπο το οποίο θα ανακοινωθεί μέσα στον μήνα».

Διαβάστε ακόμη: Στουρνάρας: Η Ελλάδα δεν γύρισε απλώς σελίδα άλλαξε βιβλίο
Keywords
Τυχαία Θέματα