Σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας για Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία

00:30 4/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Τη δημιουργία ενός πρότυπου σχολείου - δημοτικού, γυμνάσιου και λυκείου- σε κάθε περιφέρεια της χώρας έως το 2020, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας παρουσιάζοντας το σχεδιασμό του υπουργείου για τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία.«Στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που υλοποιήσαμε για την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, τα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία
είναι αιχμή των αλλαγών και της επιδιωκόμενης αριστείας. Γι' αυτό το λόγο εφαρμόσαμε τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών σε αυτά με εξετάσεις και επιλέγουμε τους αρίστους εκπαιδευτικούς, μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Αυτή η προσπάθεια όχι μόνον δεν αποδυνάμωσε τη ζήτηση, όπως ορισμένοι υποστήριζαν, αλλά την αύξησε κατά 30% επιβεβαιώνοντας την επιλογή μας» τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Η σημερινή δομή περιλαμβάνει 68 πρότυπα πειραματικά σχολεία -4 νηπιαγωγεία, 19 δημοτικά, 18 γυμνάσια, 15 ΓΕΛ και 4 μικτά (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο)- σε 9 από τις 13 εκπαιδευτικές περιφέρειες της χώρας. «Μέχρι το 2020 θα έχουμε δημιουργήσει και θα λειτουργούν 24 πλήρεις κάθετες δομές (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο) στις 13 Περιφέρειες της χώρας και επιπλέον 2 Νηπιαγωγεία, 15 Δημοτικά, 10 Γυμνάσια και 6 Γενικά Λύκεια», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο. «Ύστερα από 32 χρόνια που δεν έχει αξιολογηθεί κανένας, είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις, είναι λογικό να υπάρχει στην αρχή μια καχυποψία» τόνισε ο κ. Αρβανιτόπουλος προσθέτοντας ότι «η αξιολόγηση δεν είναι μέθοδος ξεκαθαρίσματος κομματικών λογαριασμών και δεν σημαίνει απολύσεις».
Keywords
Τυχαία Θέματα