Ματαίωση της καταστροφής των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, ζητά από την ΕΕ ο Α. Τσίπρας

22:46 3/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Τη ματαίωση της διαδικασίας καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του στους προέδρους της Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, καθώς και στην Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για τις Εξωτερικές Σχέσεις.Παράλληλα ο κ. Τσίπρας
ζητά από την Κομισιόν να ανακαλέσει τη χρηματοδότηση από την ΕΕ της καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας εφόσον αυτή πραγματοποιηθεί στη Μεσόγειο και να ασκήσει πιέσεις στον ΟΗΕ, με στόχο τον αποχαρακτηρισμό της επιχειρήσεως ως στρατιωτικής και τη μετατροπή της σε ειρηνευτική επιχείρηση καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας, εκτός της Μεσογείου και με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες.

Εκφράζοντας φόβους για πιθανή αστοχία κατά την επιχείρηση καταστροφής των χημικών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «η όλη επιχείρηση, σε περίπτωση οποιασδήποτε αστοχίας ή απρόβλεπτου παράγοντα, ενδέχεται να μετατρέψει τη γειτονιά μας σε «νεκροταφείο» επικίνδυνων και τοξικών αποβλήτων, σύμφωνα και με τις έντονες επιφυλάξεις, που έχουν εκφραστεί από το σύνολο της επιστημονικής κοινότητας αναφορικά με την επιστημονική αξιοπιστία της επιχειρούμενης μεθόδου».

Ο κ. Τσίπρας επισημαίνει τους κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία, το θαλάσσιο οικοσύστημα, την Αλιεία, τον Τουρισμό και μια σειρά άλλες παραγωγικές δραστηριότητες ολόκληρης της Μεσογείου και της ευρύτερης περιοχής, χαρακτηρίζοντας ανεπαρκείς τις μέχρι τώρα εγγυήσεις.
Keywords
Τυχαία Θέματα