Συναγερμός στη Νορβηγία μετά τον εντοπισμό «ύποπτης» συσκευής στο Όσλο

09:29 9/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συναγερμός σήμανε στη Νορβηγία, όταν η αστυνομία εντόπισε μια «συσκευή σαν εκρηκτικό μηχανισμό» στο κέντρο της πρωτεύουσας Όσλο, ενώ προχώρησε και στη σύλληψη ενός υπόπτου. Η συσκευή εντοπίστηκε σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το αρχηγείο της αστυνομίας, στην περιοχή Γκρένλαντ, μια πολυεθνική γειτονιά, όπου βρίσκονται δημοφιλή μπαρ και εστιατόρια, καθώς και αρκετά τεμένη.

Οι αρχές προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη

της ύποπτης συσκευής, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της νορβηγικής υπηρεσίας ασφαλείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Aftenposten, ο ύποπτος άφησε ένα κουτί κάτω από την γέφυρα του ποταμού Ακερσέλβα, στην περιοχή Γκρένλαντ και απέχει περίπου ένα χιλιόμετρο από το κτίριο του αρχηγείου της αστυνομίας.
Ομάδα πυροτεχνουργών έφτασε άμεσα στο σημείο και πραγματοποίησε έρευνες στην περιοχή, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ενώ οι κάτοικοι των γειτονικών κτιρίων απομακρύνθηκαν.
«Η κατάσταση στο σημείο βρίσκεται υπό έλεγχο, πιστεύουμε ότι έχουμε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, τόνισε η αστυνομία», σύμφωνα με την εφημερίδα.
Ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, που βρέθηκε στο σημείο, τόνισε οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν μια μεγάλη περιοχή.
Η περιοχή Γκρένλαντ, που έχει αποκλειστεί, είναι μια πολυεθνική γειτονιά, όπου βρίσκονται δημοφιλή μπαρ και εστιατόρια, καθώς και αρκετά τεμένη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα