Συμμετοχή της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου στην 24ωρη απεργία

00:03 16/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία των Νοσοκομειακών Γιατρών που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 16 Ιουνίου συμμετέχει η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου, διοργανώνοντας παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο Μυτιλήνης και τα Κέντρα Υγείας του νησιού.

Μεταξύ των αιτημάτων είναι οι προσλήψεις μόνιμων γιατρών αλλά και όλου του αναγκαίου προσωπικού, πλήρους

και αποκλειστικής απασχόλησης και για να μην απολυθεί κανένας επικουρικός ή συμβασιούχος .

Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και σταθερή 5μερη 6ωρη πρωινή εργασία με 1 εφημερία ανά εβδομάδα και ρεπό την επομένη.

Επαναφορά του μισθολογίου στα επίπεδα του 2009 και κατ’ αρχήν εφαρμογή των αποφάσεων του ΣΤΕ, πληρωμή των δεδουλευμένων και κατάργηση του απαράδεκτου 9%, πλήρης κάλυψη της αστικής ευθύνης από την εργοδοσία και το κράτος κ.ά.

Σχετικά με τις ανάγκες στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και τα Κέντρα Υγείας αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, η Ένωση Ιατρών του ΕΣΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: ” Στο Νοσοκομείο μας οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό έχει σαν αποτέλεσμα πέραν της αδυναμίας να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας, να φτάνουμε στα όρια μας χωρίς να μπορούμε ουσιαστικά να λείψουμε μιας και δεν υπάρχουν εφεδρείες. Στα Κέντρα Υγείας επίσης υπάρχουν ελλείψεις σε προσωπικό με αναχρονιστικά οργανογράμματα. Συνεχίζεται η μεταφορά ασθενών σε καρότσες αγροτικών γιατί δεν στελεχώνονται όλες οι βάρδιες ασθενοφόρων με οδηγούς και γιατί πρέπει να καλυφθούν δυσανάλογα μεγάλες περιοχές από τα ΚΥ, ενώ τίθενται σε κίνδυνο ζωές μέχρι να μεταβεί ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Μυτιλήνη. (…) Τέλος ζητάμε για άλλη μια φορά την αποσυμφόρηση των νησιών μας και ιδιαίτερα εδώ της Μόριας που έχει ως αποτέλεσμα εγκληματικές συμπεριφορές και απάνθρωπες συνθήκες ζωής και υγείας. Ζητάμε να εξαρθρωθούν τα κυκλώματα εγκληματικότητας που οδηγούν κάθε νύχτα σε διακομιδές «σφαγμένων» και «τρομοκρατημένων» ανθρώπων και απαιτούμε από το κράτος να εγκαταστήσει σ’ αυτήν την 2η σε πληθυσμό πόλη της Λέσβου πλήρη δημόσια μονάδα υγείας 24ωρης λειτουργίας.”

 

The post Συμμετοχή της Ένωσης Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου στην 24ωρη απεργία appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα