Κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κατάσταση στην σεισμόπληκτη Βρίσα

00:03 16/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρία χρόνια μετά το μεγάλο σεισμό που κατέστρεψε το χωριό της Βρίσας στη Λέσβο και προξένησε ζημιές σε σπίτια των υπόλοιπων χωριών της δημοτικής ενότητας Πολιχνίτου και η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Δυτικής Λέσβου με τον επικεφαλής Γιάννη Συκά ασκεί κριτική και αναφέρεται σε μεγάλες παραλείψεις, ενώ τονίζει ότι “η κατάσταση μέχρι σήμερα είναι απαράδεκτη, αποκαρδιωτική, απελπιστική και οι εργασίες στο χωριό κυλούν με ρυθμούς σχεδόν μηδενικούς” και ζητά την άμεση ανοικοδόμηση του χωριού.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: “Τρία χρόνια πέρασαν (2 με κυβέρνηση

ΣΥΡΙΖΑ και 1 με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας) και η κατάσταση παραμένει σχεδόν όπως τη μέρα του σεισμού. Τις μέρες που ακολούθησαν, υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη και στελέχη της αντιπολίτευσης, που σήμερα έχουν αντιστραφεί οι ρόλοι τους, επισκέφτηκαν τη Βρίσα και μπροστά στις κάμερες των καναλιών έταζαν και υποσχόταν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Επιβεβαίωναν ότι γρήγορα το χωριό και οι κάτοικοί του θα ξαναβρούν τους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής. Η κατάσταση μέχρι σήμερα είναι απαράδεκτη, αποκαρδιωτική, απελπιστική και οι εργασίες στο χωριό κυλούν με ρυθμούς σχεδόν μηδενικούς. Στη Βρίσα η ζωή σταμάτησε στις 12 Ιούνη του 2017. (…) Είναι αδιανόητο τρία χρόνια τώρα να μην έχει γίνει καμία εργασία για την ανοικοδόμηση του δημοτικού σχολείου της Βρίσας και την επισκευή του δημοτικού σχολείου Πολιχνίτου, κτίρια ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας. Οι μαθητές είναι απαράδεκτο να στεγάζονται σε κοντέινερ, εν μέσω μάλιστα της πανδημίας του κορονοϊού με τις συνθήκες να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες και το κυριότερο η παραπάνω κατάσταση φαίνεται να διαιωνίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έστω και αν δεν έχει νομική υποχρέωση, επιβάλλεται να αναλάβει την πρωτοβουλία και να ενοχλεί συνεχώς τους υπεύθυνους για να τρέξουν οι διαδικασίες για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων”.

The post Κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κατάσταση στην σεισμόπληκτη Βρίσα appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα