ΗΠΑ: Αποφάσισε αλλαγές στην Αστυνομία ο Τραμπ – Υπογράφει σχετικό εκτελεστικό διάταγμα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα (15/06) ότι θα υπογράψει ένα εκτελεστικό διάταγμα για τη μεταρρύθμιση της αστυνομίας και θα παραχωρήσει την Τρίτη (16/06), συνέντευξη Τύπου, έπειτα από αρκετές εβδομάδες διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα τις οποίες προκάλεσε η δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, ο Τραμπ είπε επίσης ότι ο πυροβολισμός από αστυνομικό ενός Αφροαμερικανού στην Ατλάντα (ακολούθησαν νέες ταραχές) ήταν μια τραγική κατάσταση και πολύ δυσάρεστη. Ένας αστυνομικός αποπέμφθηκε και ο αρχηγός της αστυνομίας παραιτήθηκε

μετά τη δολοφονία του Ρεϊσάρντ Μπρουκς από έναν λευκό αστυνομικό στην Ατλάντα την Παρασκευή (12/06).

Δε δημοσιεύτηκαν λεπτομέρειες σχετικά με το εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ για την αστυνομική μεταρρύθμιση. Οι Δημοκρατικοί και οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επεξεργάζονται ξεχωριστές προτάσεις για το θέμα.

Trump to Announce Police Reform Executive Order: Conway https://t.co/8XEab5sbGG via @epochtimes

— Donald J. Porter (@dpbeatcancer) June 15, 2020


Εν των μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν τη Δευτέρα (15/06) την «αγανάκτησή» τους για την καταδίκη στη Ρωσία του αμερικανοβρετανού Πολ Ουίλαν σε κάθειρξη 16 ετών για κατασκοπία, και απαίτησαν την «άμεση απελευθέρωσή» του.

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο κατήγγειλε μια «μυστική δίκη, με τεκμήρια που κρατήθηκαν μυστικά, και χωρίς τα κατάλληλα δικαιώματα για την υπεράσπιση»

Russia, ex marine Usa condannato a 16 anni per spionaggio. Pompeo: chiediamo immediato rilascio https://t.co/fdc6R6Sojy

— Rainews (@RaiNews) June 15, 2020


«Έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε πως ο κ. Ουίλαν στερήθηκε των εγγυήσεων που συνδέονται με μια δίκαιη δίκη, τις οποίες η Ρωσία υποτίθεται ότι θα του εξασφάλιζε σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», πρόσθεσε.

«Η μεταχείριση του Πολ Ουίλαν από τις ρωσικές αρχές ήταν τρομερή. Η Ρωσία δεν εξασφάλισε στον κ. Ουίλαν μια δίκαιη ακρόαση ενώπιον ενός ανεξάρτητου και αμερόληπτου δικαστηρίου και στη διάρκεια της κράτησής του έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο, παραβλέποντας τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, τα οποία ήταν ωστόσο παλαιά, και τον κράτησε απομονωμένο από την οικογένειά του και τους φίλους του, με τρόπο απαράδεκτο», είπε ακόμη ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Δικαστήριο της Μόσχας καταδίκασε σήμερα τον 50χρονο πρώην πεζοναύτη που συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2018 επ’ αυτοφόρω για «κατασκοπία», σύμφωνα με τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας FSB. Σύμφωνα με την απόφαση, θα εκτίσει την ποινή του σε φυλακή υψίστης ασφαλείας. Ο Πολ Ουίλαν κατήγγειλε μια «προσομοίωση δίκης», «μια πολιτική δίκη» και διακήρυξε την αθωότητά του.

Remember @SecPompeo is a Trump @cabinet member and their key activity has been covering up Trump & operatives crimes & destroying the USA both here and abroad FOR RUSSIA. All have been to Russia several times for God only knows what reason.
NEVER FORGET.https://t.co/ltTJl21Jny

— Enraged Elder (@EnragedElder) June 15, 2020

«Παράνομο το βιβλίο του Μπόλτον»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα (15/06) ότι ο πρώην σύμβουλός του σε θέματα εθνικής ασφάλειας, Τζον Μπόλτον θα παραβιάσει τον νόμο εάν δημοσιευτεί ένα βιβλίο που έχει γράψει ο τελευταίος για την θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Ο Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, είπε ότι οποιαδήποτε συνομιλία με τον Μπόλτον ήταν απόρρητη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ δήλωσε από την πλευρά του ότι ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας δεν έχει ολοκληρώσει την απαραίτητη διαδικασία για τη δημοσίευση του βιβλίου του και το υπουργείο Δικαιοσύνης προσπαθεί να τον υποχρεώσει να διαγράψει διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Το βιβλίο του Μπόλτον «The Room Where It Happened: A White House Memoir» πρόκειται να δημοσιευθεί στις 23 Ιουνίου. Ο εκδοτικός οίκος Simon & Schuster ανακοίνωσε την Παρασκευή (12/06) ότι το βιβλίο παρέχει μια εσωτερική καταγραφή της «αντιφατικής, ασυνάρτητης διαδικασίας λήψης αποφάσεων» του Τραμπ.

Bolton publisher Simon and Schuster said it would go ahead and release "The Room Where It Happened: A White House Memoir" on June 23, teasing in a press release: "This is the book Donald Trump doesn't want you to read.

Keywords
Τυχαία Θέματα